SV Oosterend op archiefbeeld. Foto: Willem Sangers

Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Oosterend verliest koppositie

Oosterend is koploper af. Gisteren speelde Oosterend thuis tegen Wiron uit Den Oever. De thuisploeg was 90 minuten lang de baas, maar wist maar één keer te scoren uit de vele kansen. Wiron wist geen opgelegde kans te creëren maar won toch met veel geluk met 1-2.

Vorige week verloor Oosterend terecht van Sint-Boys met 3-0 en was deze zondag gebrand om voor eigen publiek te laten zien dat dit een off day was geweest. Alleen Glenn Visser meldde zich af voor deze wedstrijd vanwege een blessure. Dus een bijna complete selectie voor trainer/coach Ruben Duinker ter beschikking.

Na het eerste fluitsignaal kwam de laatste man na hun eigen aftrap in bezit van de bal, Jeroen Abma zette veel druk en veroverde de bal. Abma kon alleen op de keeper af en binnen tien seconden de score openen, zijn inzet werd gekeerd door de keeper. Niet veel later werd een voorzet vanaf links ingekopt door Dave Witte, ook zijn inzet vanaf twee meter voor het doel werd gekeerd door de sluitpost van Wiron. Helaas werden deze kansen niet benut maar het was wachten op de treffer voor de koploper. Wiron kon het spel niet maken door het goed staande en drukkende Oosterend.

Eindelijk na 25 minuten spelen kwam Rinus Wesselman in balbezit op het middenveld. Na een prachtige beweging speelde hij zichzelf vrij, dribbelde richting zestien en kon vrij uithalen. Zijn inzet werd nog geraakt door de keeper maar de bal belandde in het kruis, 1-0. Geen vuiltje aan de lucht, niks aan de hand, de tweede treffer komt vanzelf.

Het leek wel of Oosterend dacht dat dit vanzelf wel zou komen, de spirit was uit het team en Wiron ging beter voetballen. In de 40ste minuut kreeg Wiron een vrije trap toegekend, deze werd koppend weggewerkt, kwam bij een middenvelder en die kon vrij inschieten.

De bal kon simpel gekeerd worden door Groszpietsch maar de bal werd van richting veranderd door een verdediger, 1-1. Met deze stand werd de thee genuttigd.

Geen wisselingen in de rust in beide opstellingen. Na de rust ging Oosterend opzoek naar de tweede goal. Het spel was goed en rustig werd er opgebouwd, maar toch werd net de laatste pass niet goed gegeven. Net even te hard, verkeerd geraakt of hoe dan ook, het was goed maar net niet goed genoeg. De kansen stapelde zich op maar het lukte niet om het tweede doelpunt te maken. Maar niks loos want je speelt beter en dan komt en valt het doelpunt echt wel. Een kwartier na rust kwam Wiron eruit en viel de bal net voor de zestien in de voeten van de spits. Hij haalde uit, en zijn schotje werd voor de ogen van de keeper aangeraakt door een verdediger. Dit was genoeg dat de keeper op het verkeerde been stond en de bal langzaam het doel in rolde, 1-2. Met nog een half uur te spelen maande Duinker zijn team tot rust en kalmte. Niks aan de hand, het spel was beter en de goal zou echt wel vallen. Achterin werd er voor gekozen om één op één te spelen. Dit resulteerde in een waar offensief op het doel van Wiron. Er werden veel kansen gecreëerd maar het niet werd steeds net niet gevonden tot frustratie van de thuisploeg.

Wiron begon de overwinning te ruiken en werd beter en beter in tijd nemen wanneer het hen uitkwam, erg slim overigens. In de laatste tien minuten werd er nog meer druk uitgeoefend op het doel van Wiron maar de bal wou vandaag het net niet laten bollen.

Wiron speelde de wedstrijd verdedigend uit en kon met de drie punten richting Den Oever gaan. Oosterend deed zichzelf echt tekort deze middag en beloonde de thuissupporters niet op een verdiende overwinning. Het is bekend maar het gezegde kwam tot leven, als je ze zelf niet maakt…………………………….. doet Wiron het wel.

Door deze zeperd staat Oosterend niet meer aan kop, Sint-Boys won en staat nu met één punt meer boven Oosterend. Komende zondag gaat Oosterend op bezoek bij Petten. Het is te hopen dat ze positieve straling krijgen om na twee verloren duels weer eens weten te winnen.

Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 53 minuten geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2