ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH pakt punt tegen Vesdo

Algemeen

Het is ZDH eindelijk weer eens gelukt om een punt te pakken. Na drie nederlagen werd Vesdo in Schagerbrug op 0-0 gehouden.

Coach Nico Kremer zag zijn ploeg dit seizoen best aardig voetballen, maar vooral in de eerste helft. Na de thee incasseerde ZDH meer tegentreffers (17 om 9). Al vijf keer werd met één doelpunt verschil verloren. Nog een feitje: als de ruststand de eindstand was geweest, had ZDH al vijftien punten en stond het in de subtop. Mede daarom bouwde Kremer tegen Vesdo meer verdedigende zekerheid in en paste hij zijn opstelling aan.

Zijn tactische omzetting pakte redelijk uit. Verdedigend had ZDH weinig te duchten, maar het was lastig om zelf kansen te creëren. Vlak voor rust kopte Tom Bijl uit een hoekschop naast en schoot Koen Jansen voorlangs. Vesdo, waarvan vorig jaar in de vierde klasse nog met 6-2 was verloren, kwam niet verder dan een handvol corners.

Ook in de tweede helft bleven de teams in balans. Na een uur kwamen Joost Boekel en Bjorn Nichols in het veld voor Lars Frederici en Jansen. Met Nichols kwam er meer snelheid binnen de lijnen. Eenmaal kwam hij in oog in oog met de doelman, die hij probeerde te verschalken met een boogbal. De bal plofte net over de lat op het doelnet. Daarna begon Gijs de Graaf aan een rush over de as van het veld. Met afspeelmogelijkheden naast zich dreef hij zijn actie te lang door. Uit een pass van Boekel schoot Tijs van Exel vanaf zestien meter hard over.

Aan de andere kant ontsnapte ZDH tot twee keer toe. Bij een vuurpijl liet keeper Tom Reijnders de bal door zijn handen glippen, maar hij zag deze vervolgens naast gaan. Bij een andere situatie kopte de bijna foutloos spelende Guido Boogaard de bal precies voor de voeten van de spits van Vesdo. Die haalde hard uit, maar schoot via de buitenkant van de paal naast.

In het laatste kwartier sloegen beide ploegen regelmatig het middenveld over en werd het een "lange-ballen-en-ren-je-rot-show". Met wat meer vernuft had ZDH een paar keer kunnen profiteren, maar het spel was net te slordig. Dat gold ook voor Vesdo, waardoor het 0-0 bleef.

Zondag speelt ZDH thuis tegen VZV, daarna begint de winterstop.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen gisteren 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15