Dolly de Wit en Jan Koolhof voeren druk op in klaverjas competitie Bethel
Dolly de Wit en Jan Koolhof voeren druk op in klaverjas competitie Bethel Foto: Klaverjassen Bethel

Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Tromp en Stark klasse apart

Algemeen

Bas Tromp en Frans Stark waren een klasse apart in de tweede ronde van het Texels kampioenschap klaverjassen. Na twee achtereenvolgende rondewinsten staan de klaverjascracks riant aan kop.

Er stond geen maat op Bas Tromp en Frans Stark in deze ronde. De heren wisten alle vier de spelletjes ruim in hun voordeel te beslissen. Vooral de laatste twee spelletjes sprongen er met scores van ruim boven de 2100 uit. De teller stopte op 7746, ruim voldoende voor de rondewinst. Op eerbiedige achterstand pakten Piet en Jaap van der Slikke de tweede plaats. Ook zij wisten alle vier de spelletjes winnend af te sluiten. Hierbij viel vooral de opening op: 2036 punten. Zij haalden 7271 punten en stijgen van tien naar vier in het klassement. Zij doen daarmee nog volop mee voor het erepodium. Petra Brands en Piet Kikkert onderstreepten hun goede vorm in de clubcompetitie, waar zij dit jaar boven verwachting meedraaien. Ook op het kampioenschap gaat het goed getuige de derde plaats met 7036 punten. Voor hen was het jammer dat het in het laatste spel een beetje tegenzat, anders was de score nog veel hoger uitgevallen. Zij staan nu derde in het algemeen klassement. Rob Caspers en Swier Oosterhuis pakten de vierde plaats met 6861 punten. Ook dat leverde een mooie sprong op in het klassement: van elf naar zeven. Gerda Veeger en Fenny Caspers waren zelf verhinderd, maar zagen hun vervangers en gelegenheidsduo Gisela van der Veen en Carlo Bos prima zaken doen. Zij haalden de vijfde plaats met 6580 punten, waardoor Caspers en Veeger zich handhaven op de tweede plaats. Het gemiddelde was met 6350 punten aan de hoge kant. Er werden 31 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement hebben Tromp en Stark een gaatje geslagen. Na twee ronden hebben zij al 1186 punten voorsprong op Veeger/Caspers. Brands en Kikkert staan op 1224 punten derde. Verder zijn de verschillen in het algemeen klassement sowieso klein. Het verschil tussen nummer twee en nummer elf is maar net 1100 punten. Er is dus nog van alles mogelijk.

Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 1 uur geleden
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 18 uur geleden 7
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen gisteren 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen gisteren
Afbeelding
medewerker planning gezocht 15 apr, 10:00
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15
Afbeelding
"Als we niets doen, gaat iedereen het voelen" Algemeen 14 apr, 10:30 13