Logo texelsecourant.nl
The Grinch (Benedict Cumberbatch) discovers the perils of stealing Christmas in Dr. Seuss’ The Grinch from Illumination.
The Grinch (Benedict Cumberbatch) discovers the perils of stealing Christmas in Dr. Seuss’ The Grinch from Illumination. (Foto: Illumination and Universal Pictures)

Afwisselend programma in de bioscoop

Voor jong en oud is er aanbod in Cinema Texel. 'De Grinch' maakt als animatiefilm zijn comeback, 'On Chesil Beach' draait dinsdag tijdens de seniorenmiddag en operaliefhebbers kunnen terecht bij 'The Nutcracker - Ballet Live vanuit Londen'.

De Grinch

De Grinch is de achtste animatiefilm van Illumination en Universal Pictures, de makers van onder meer de Verschrikkelijke Ikke-films, Minions, Huisdiergeheimen en Sing. Dit bekende kerstverhaal van Dr. Seuss gaat over een mopperkont die van plan is om het kerstfeest te stelen, maar op andere gedachten wordt gebracht door het vrolijke meisje Cindy-Lou dat juist dol is op kerst. Dit herkenbare verhaal over de magie van kerst is grappig, hartverwarmend en een visueel feestje voor de hele familie.

The Nutcracker | Ballet Live vanuit Londen.

De notenkraker is als vanouds een geweldige eerste kennismaking met de betoverende wereld van het ballet, en is daarom hét jaarlijkse familie-uitje. Tsjaikovski's alom geliefde muziek sluit naadloos aan bij het magische avontuur dat Clara en haar notenkrakerpop op kerstavond beleven. Hun reis naar Snoepjesland biedt vertrouwde dansante hoogtepunten als de Dans van de Suikerboonfee en de Bloemenwals. Peter Wrights choreografie voor The Royal Ballet is trouw aan de geest van het oorspronkelijke Russische ballet.

On Chesil Beach

Het is de zomer van 1962 en Engeland is slechts een jaar verwijderd van grote sociale veranderingen, Beatlemania, de seksuele revolutie en de Swinging Sixties. Op de avond van hun huwelijk dineren Florence en Edward op hun kamer in een bedompt hotel bij Chesil Beach in het Engelse Dorset. Hier blikt het stel terug op hun ontluikende romance, ongemakkelijk over de aanstaande huwelijksnacht. De verzwegen misverstanden en angsten van die avond zullen hun levens voor altijd veranderen. Geliefd Brits auteur Ian McEwan schreef zelf het scenario voor de verfilming van zijn bestseller roman On Chesil Beach.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het geplande kunstwerk van het Hoogheemraadschap als monument voor de Dijkversterking moet er komen.Reageren!