De organisatie van SomPop is alweer druk bezig met het feestje op 6 juli. Noteer hem vast in de agenda. Dit gaat zeker door!
De organisatie van SomPop is alweer druk bezig met het feestje op 6 juli. Noteer hem vast in de agenda. Dit gaat zeker door!

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Evenementen 2019: Democracy Festival opvallende nieuwkomer

Algemeen

Het aantal gemelde evenementen voor 2019 is ongeveer gelijk aan dat van 2018 (125 om 131). Wel zijn er verschuivingen. Zo zijn de Supersunday en de Beach Obstacle Run verdwenen, maar staat op 11, 12 en 13 april het Democracy Festival gepland.

Het festival wordt als volgt omschreven: "Het is een uitdagende tijd voor de Europese democratie, met de Brexit, waarbij het extreemrechtse populisme en antidemocratische tendensen toenemen. Daarom is het tijd om samen te komen en te bewijzen dat de Europese democratie verder reikt dan de gangen van Brussel en dat onze gemeenschappelijke Europese identiteit relevant is voor elke Europeaan in hun dagelijks leven. Om de kloof tussen burgers en degenen die ons vertegenwoordigen te overbruggen en om vertrouwen en optimisme terug te brengen in het Europese project, willen we een ruimte creëren waar burgers, het maatschappelijk middenveld, bedrijven en onze verkozen vertegenwoordigers samen kunnen komen en een echte dialoog aan kunnen gaan over de belangrijke kwesties die er toe doen." Texel kan zich opmaken voor een drietal dagen vol internationaal bezoek, het evenement wordt georganiseerd door 'European Movement International.

Andere opvallende nieuwkomer is Beach Battle Heroes, dat staat aangemeld voor het eerste weekend van oktober. Het weekend dat de afgelopen jaren was ingeruimd voor de Beach Obstacle Run. Het evenement is aangemeld door Lust for Sport. De evenementenkalender is hier te vinden.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 3 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 6 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 9 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 10 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00