Archieffoto van Tevoko Dames.
Archieffoto van Tevoko Dames. Foto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Tevoko dames laten winst door vingers glippen

Sport

Volleybalteam Tevoko Dames heeft zaterdag in Haarlem verloren van Spaarnestad d3.

Dit team, wat voornamelijk uit zeer jonge speelsters bestaat, stond in de middenmoot. Na een iet wat matig begin kwam Tevoko in de 2e set op gang en bleef dat volhouden maar helaas maakte Tevoko zowel in de 3 als in de 4e set de beslissende foutjes waardoor de winst met 3-1 naar Spaarnestad ging.

Tevoko begon gematigd aan de wedstrijd, de dames deden wat ze moesten doen, maar dat was niet voldoende om partij te bieden aan Spaarnestad. Bij Tevoko ontbrak de aanvalskracht en hierdoor ging dan ook de eerste set met 25-17 verloren.

In de tweede set kwam Ivet Former in het veld en dat resulteerde meteen in scorende punten. Ook verdedigend pakten de Texelse dames diverse moeilijke ballen van de grond. Tevoko nam een voorsprong en met lastige services pakte Tevoko duidelijk de winst met 16-25.

Tevoko stoomde door in de derde set maar Spaarnestad bleef dit keer bij de les en dit resulteerde soms in zeer lange ralleys die over en weer werden gewonnen.  Mooie aanvallen aan beide kanten met goed verdedigende acties zorgden ervoor dat het tot het eind spannend was. Maar ook dit keer kon Tevoko het op het eind niet afmaken, de set ging met 25-23 verloren.

De vierde set ging ook lang gelijk op, Spaarnestad nam op het eind van de set een kleine voorsprong maar Tevoko kon dit door lastige services en een goede blokkering zelfs omzetten in setpoint, bij de stand 22-24 had Tevoko de winst kunnen pakken maar door slordige fouten werd het 24-24 en ook nu kon Tevoko de laatste punten niet scoren en hierdoor ging de set met 26-24 naar Spaarnestad.

Toch kijken de dames tevreden op de wedstrijd terug, er zit een stijgende lijn in en wie weet wordt dit de komende tijd een keer omgezet in winst.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 6 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3