ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH laat zich verrassen door Petten

Algemeen

Het is ZDH niet gelukt zich te revancheren voor de nederlaag tegen Oosterend. Tegen Petten waren de Zwaluwen vaak heer en meester, maar ontbrak het aan scherpte voor het doel. Net toen ZDH knap een 2-0 achterstand had weggepoetst, scoorde de rechtsback van de thuisploeg in blessuretijd 3-2.

Coach Nico Kremer stuurde zijn elftal het veld in met de opdracht "oog druk te zetten". Die boodschap leek niet te zijn begrepen, getuige het slappe optreden van de Hoornders in de openingsfase. Petten kwam al na vier minuten op voorsprong toen bij een corner niet goed werd verdedigd en de bal onhoudbaar in de kruising vloog.

ZDH had even tijd nodig om zich te herstellen, maar begon toen goed te voetballen. Met veel strijd en druk naar voren werd Petten teruggedrongen en ontstonden ondanks een stevige tegenwind goede kansen. Spits Tom Bijl had diverse malen de gelijkmaker op de schoen, maar hij had zijn dag niet. Mike de Bruijn werd in het strafschopgebied stevig aangepakt, maar kreeg geen penalty. Gijs de Graaf ontsnapte een paar keer aan de aandacht van de Pettemer defensie, maar het vervolg was steeds niet goed genoeg. Aan de andere kant ontsnapte ZDH toen een tegenstander plotseling voor keeper Tom Reijnders opdook en weggleed.

Na de thee speelde ZDH vol op de aanval en kon Petten alleen maar verdedigen. De Bruijn schoot fraai over de doelman tegen de onderkant van de lat. Na een uur spelen maakte Daniël Bakker een lelijke val. Waar de scheidsrechter een paar keer het spel had onderbroken voor een blessurebehandeling of spelers zelf sportief de bal over de zijlijn hadden geschoten, ging het spel nu gewoon door en scoorde Petten zelfs 2-0.

Kremer greep direct in, bracht met Joost Boekel, Bjorn Nichols en Jesse Blankevoort verse krachten in en besloot met een verdediger minder te spelen. Dat resulteerde al snel in de 2-1. Na een aanval over veel schijven vond Tijs van Exel de ijverige De Graaf, die handig wegdraaide en met een diagonaal schot scoorde.

In het vervolg kreeg ZDH kansen, maar had het de pech dat aanvoerder Bakker tien minuten voor tijd geblesseerd uitviel. Toch kwamen de Hoornders op gelijke hoogte, toen Guido Boogaard uit een vrije trap prachtig doel trof. In het restant speelde ZDH vol op de aanval om alsnog de winst binnen te halen, maar scoorde juist Petten in blessuretijd 3-2.

Komende zondag speelt ZDH thuis tegen Callantsoog.

Texelse IJsboerderij Labora zoekt ijsbereider m/v Algemeen 14 minuten geleden
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 56 minuten geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06