Dit artikel is geschreven door
Sportvereniging De Koog

De Koog velt weerbarstig Medemblik

Sport

Op het Koger sportcomplex "De Hel van Kees Kooiman" pakten de eilanders zondagmiddag de volle buit in het treffen tegen Medemblik. Na een enerverende krachtmeting was 2-1 de eindstand.

Een spannende wedstrijd tekende zich af eigenlijk gelijk van minuut één. Beide ploegen zaten er ´boven op´ waardoor het spel snel op en neer ging. Medemblik was een lepe ploeg vooral op het middenveld en de aanval waren de Westfriezen handig in de kleine ruimte. De Koog stelde daar een zeer goed collectief aanvalsspel tegenover, waardoor het voor de neutrale kijker een leuke pot voetbal werd.

Na slechts een paar minuten spelen kwam Medemblik bijna op voorsprong nadat er aan Koger zijde niet zorgvuldig met het balbezit werd omgesprongen. Keeper Eddy Witte moest alle zeilen bij zetten en samen met het kordaat handelen van Rick Sluitpost werd een vroege treffer voorkomen.

Medemblik had dezelfde intenties als De Koog. Vroeg druk zetten en via snelle combinaties door de as, de handige buitenspelers in stelling zien te brengen. In de eerste helft kwam dat bij De Koog beter uit de verf dan bij de opponent. Yorgo Helleman was tweemaal toe dichtbij, maar zijn harde schot belandde in het zijnet en/of de keeper bracht vervolgens redding.

Na een schitterende aanval over meerdere schijven kwam De Koog in de 36e minuut verdiend op voorsprong. Alex Daalder kon binnen tikken nadat Lucas Ipenburg, op een voorzet van Sander De Haan, de bal met de hak meegaf op de toegesnelde Daalder: 1-0  Goed voorbereidend werk van Sander De Haan ging daar aan vooraf.

Na de thee waren de intenties niet gewijzigd. Alleen Medemblik drukte vanwege de stand, nog meer naar voren, waardoor er een verhit voetbalgevecht op het middenveld plaatsvond.

Allemansvriend Joren Bakker was in de rust in de kleedkamer achtergebleven en Perry Koorn ging op de linksback positie spelen.

Na een kleine tien minuten spelen in de tweede helft kwamen de Medemblikkers weer op gelijke hoogte met De Koog. Het doelpunt had de schijn van buitenspel maar werd goedgekeurd door de jonge scheidsrechter: 1-1

In de 76e minuut kwam Andries Kuip in de ploeg voor de ietwat ziekige Jesse Wonder. De gretige spelende Kuip was een welkome aanvulling op het middenveld. Met ´het mes tussen de tanden´ en zijn felle intercepties haalde Kuip vaak de angel uit de Medemblikker tegenstoot.

Na de wissel kwam De Koog op een 2-1 voorsprong. In de 78e minuut kreeg Sander De Haan een onbeholpen trap in het zestienmetergebied waarna de arbiter niets anders kon doen dan een strafschop geven. De Haan nam hem zelf en schoot onberispelijk binnen: 2-1

Met nog een goede tien minuten op de klok bleef de ploeg van Martin Koorn de voorsprong verdedigen. Als een hecht collectief bleven ze op alle fronten knokken om de overwinning binnen te slepen. Medemblik kreeg nog een kans om op gelijke hoogte te komen maar het diagonale schot zeilde voorlangs. Eindstand 2-1

Trainer Martin Koorn: "Ik heb m'n ploeg vandaag erg goed zien spelen, tegen een goede tegenstander, dat erbij gezegd. Vanmiddag waren we een hecht collectief wat voor elkaar wilde werken en in balbezit gewoon goed bleef voetballen.

We hadden na de slechte wedstrijd tegen Dirkshorn van twee weken ook wel weer wat recht te zetten. Dus als je dan zo´n wedstrijd op de mat weet te leggen, en dan afsluit met drie punten, dan ben ik positief gestemd." Aldus Koorn.

Volgende week speelt De Koog uit bij Succes in Hippolytushoef.

Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06