Logo texelsecourant.nl
Voorontwerp van de nieuwbouw op de Pelgrimlocatie.
Voorontwerp van de nieuwbouw op de Pelgrimlocatie. (Foto: Bron: Helemaal thuis op Texel)

Plannen voor woonruimte zorgstudenten

De gemeente is in gesprek met Woontij over de ontwikkeling van woonruimte voor de klas voor studenten in de zorg.

Omring start in samenwerking met ROC Kop van Noord-Holland komend voorjaar een speciale klas om mensen op te leiden voor de zorg. Leerlingen gaan gemiddeld één dag en/of avond per week naar school op Texel voor het theoretische gedeelte, de overige dagen wordt in onregelmatige diensten op één van de locaties (Gollards of Hollewal) of in een thuiszorgteam gewerkt.

Het vinden van woonruimte op Texel is bijzonder lastig, met name voor jonge mensen. Voor de koksopleiding ondersteunt de gemeente bij tijdelijke woonruimte, in units achter het gemeentehuis. 

Voor de bouw van woningen voor de zorgstudenten is de gemeente in gesprek met Woontij hierover (die de bouw voor Omring uitvoert). "Er worden plannen ontwikkeld op de 'Pelgrim'- locatie om woonruimte hierbij te maken. Voor zowel vast personeel van Omring, als personeel in opleiding", meldt het college op vragen van de PvdA.

De Texelse sociaal democraten vinden de zorgopleiding een prachtig initiatief. "Texel gaat de komende jaren meer werknemers in de zorg nodig hebben, het is goed deze mensen hier op te leiden, zodat we ze ook voor het eiland kunnen behouden.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het geplande kunstwerk van het Hoogheemraadschap als monument voor de Dijkversterking moet er komen.Reageren!