Bedoeling is dat het nieuwe Onderwijscentrum in het verlengde van de OSG wordt gerealiseerd als Ons Genoegen is gesloopt.
Bedoeling is dat het nieuwe Onderwijscentrum in het verlengde van de OSG wordt gerealiseerd als Ons Genoegen is gesloopt. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

TB en VVD: losstaand Onderwijscentrum

Politiek

Texels Belang en VVD gaan vanavond tijdens de raadsvergadering voor de bouw van een losstaand Onderwijscentrum in Den Burg.

Dat staat in een voorstel dat de partijen vanavond tijdens de raadsvergadering indienen. Volgens de twee partijen is het niet nodig dat een deel van het Onderwijscentrum in het gebouw van de OSG wordt gevestigd zoals het huidige plan is.

Texels Belang en VVD stellen in hun amendement voor een krediet van €9.380.000,- beschikbaar te stellen voor het nieuwe gebouw voor de vijf basisscholen in Den Burg. Het mag van TB en VVD ook €9.544.000,- worden om het nieuwe gebouw volledig energieneutraal te maken. Dat laatste is onder de voorwaarde dat de schoolbesturen vervolgens in termijnen €304.000,- terugbetalen voor het volledig energieneutraal maken.

Texels Belang en VVD wijken af van het advies van het college (waarin ze beide vertegenwoordigd zijn) om door te gaan met een Onderwijscentrum dat deels in het OSG-gebouw en deels in nieuwbouw (in het verlengde van de OSG) komt.

Volgens TB en VVD biedt een losstaand gebouw "goede of zelfs betere mogelijkheden" om de oorspronkelijke doelstellingen van het Onderwijscentrum te realiseren. "We hebben nu de gelegenheid iets moois neer te zetten."

De twee partijen bepaalden een maand geleden - samen met het CDA - dat het alternatief van een losstaand Onderwijscentrum nog eens moest worden bekeken.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 15 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3