Logo texelsecourant.nl
Wethouder Edo Kooiman neemt het voortouw bij de rondleiding.
Wethouder Edo Kooiman neemt het voortouw bij de rondleiding. (Job Schepers)

De Tuunen geopend voor publiek

Buurtskap De Tuunen, dat steeds meer vorm begint te krijgen, is sinds vandaag toegankelijk voor publiek. Dat wil zeggen, het voetpad dat om de wijk heen loopt. De bouwplaats zelf is vanwege de werkzaamheden niet toegankelijk. Woensdagmiddag trok wethouder Kooiman met een aantal belangstellenden om de nieuw te realiseren woonwijk heen om samen met projectleider  Paul Fransen tekst en uitleg te geven. 


De wandeling begon bij 'het Tuunhuus', die inmiddels aan de kant van de Marsweg staat. Onderweg vertelde gemeentelijk projectleider Paul Franssen over het ontwerp van het woonlandschap dat is opgedeeld in zeven erven. 140 energiezuinige woningen in verschillende prijsklassen en types komen hier straks verspreid over de verschillende erven te staan. "Daaromheen liggen water, weides, veldjes en tuinen waardoor de huizen zich op natuurlijke wijze voegen in het Texelse landschap. Er is al gestart met de aanleg van het landschap waarin Buurtskap de Tuunen wordt gebouwd. De oplevering van woningen vindt vanaf begin 2019 gefaseerd plaats", schrijft de gemeente. 

Job Schepers
Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten

Wat vindt u?

De PvdA wil de OZB voor eigenaars en gebruikers van niet-woningen (bedrijven, vakantiehuizen, etc) verhogen naar het normtarief van het Rijk (onder het landelijke gemiddelde) om de gemeente meer armslag te geven. Goed plan?Reageren!