Logo texelsecourant.nl
De Wereldwinkel aan de Weverstraat in Den Burg.
De Wereldwinkel aan de Weverstraat in Den Burg. (Foto: Jeroen van Hattum)

Wereldwinkel Den Burg eind dit jaar dicht

De Wereldwinkel aan de Weverstraat in Den Burg sluit eind dit jaar haar deuren.

Dat heeft het bestuur van de Goeie Zaak laten weten. Volgens het bestuur is de verkoop tijdens de economische crisis sterk teruggegaan en dat heeft zich na de crisis niet meer hersteld.

Daarnaast bleef de verkoop stagneren, omdat veel Fair Trade producten inmiddels in de reguliere supermarkt en andere zaken te koop zijn.  Dat is volgens de Wereldwinkel goed nieuws voor boeren en producenten in de Derde Wereld, maar minder goed nieuws voor de Goeie Zaak.

Het leidde ertoe dat de baten van de Goeie Zaak niet meer in balans waren met de kosten en dat de Wereldwinkel coördinator Evalien Smit niet meer kon betalen. Zij heeft per 1 augustus een andere baan.

Texel heeft bijna veertig jaar een eigen Wereldwinkel gehad. Volgens het bestuur is het stoppen een ingrijpende beslissing, maar ook een noodzakelijke beslissing. "De periode tot het einde van het jaar gebruiken we om de winkel rustig af te bouwen."

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!