Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Goed herstel Weijdt en Koomen.

Algemeen

Bart Weijdt en Willem Koomen haalden de hoogste score in de zesde ronde van de klaverjascompetitie. Bas Tromp en Frans Stark heroveren de leiding in het algemeen klassement, maar de voorsprong is minimaal.

Bart Weijdt en Willem Koomen zaten tot en met deze ronde in de hoek waar de klappen vallen. De routiniers kenden tot nu toe weinig geluk en stonden tot voor deze ronde veel te laag in het klassement. De heren kwamen als een raket uit de startblokken met een opening van 2256 en 2246 punten. Dit hoge niveau viel voor hen helaas niet vast te houden. Met twee bescheiden scores werd de rondewinst binnenboord gehouden. Zij haalden 7326 punten en stijgen van dertien naar tien in het klassement. Gerda en Freek Veeger werden deze week vervangen door Fenny Caspers en Piet van der Slikke. Dat leverde een mooie tweede plaats op, waardoor de Veegers zich probleemloos in de top van het klassement handhaven. Zij haalden 6853 punten binnen en dat betekent weer een plaats winst, zij staan nu tweede. Tiny Zwaneveld en Piet Moree lijken ook langzaam warmgedraaid. Na de derde plaats van vorige week werd deze week opnieuw de derde plaats in de ronde behaald. Zwaneveld en Moree speelden opvallend constant, het verschil tussen het hoogste en het laagste spelletje was slechts 110 punten. Het leverde weer een plaatsje winst op  in het klassement, zij staan nu zevende. Cees Vinke en Carlo Bos spelen tot nu een wisselvallig seizoen. Deze week liep het weer prima met een vierde plaats als gevolg. Vinke en Bos haalden 6585 punten en blijven daarmee op de twaalfde plaats. Bas Tromp en Frans Stark werden vijfde met 6534 punten. Het gemiddelde was met 6223 punten lager dan vorige week. Er werden 24 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement ligt het allemaal dicht bij elkaar. Tromp en Stark leiden, met een voorsprong van 156 punten op Gerda en Freek Veeger. John Vlaming en Eric Jan Geus staan nu derde met 306 punten achterstand, terwijl ook Westdorp/Laan (vierde) en Stoelinga/Veeger (vijfde) nog op minder dan 1.000 punten achterstand staan.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 14 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3