Dit artikel is geschreven door
ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH verzuimt te winnen van Kaagvogels

Algemeen

Een goed ZDH heeft zondag verzuimd om te winnen van Kaagvogels. De Zwaluwen lieten op eigen veld de bal lekker rondgaan, maar hadden veel moeite met het benutten van de kansen. Het werd uiteindelijk 1-1.

ZDH probeerde direct vanaf de aftrap het spel te maken tegen de nummer vier van de ranglijst. Dat lukte aardig, maar de passes waren vaak net te hard of de assistent-scheidsrechter constateerde buitenspel. Verdedigend had ZDH de zaakjes knap onder controle. Guido Boogaard zorgde perfect voor rugdekking, waardoor keeper Tom Reijnders nauwelijks in actie hoefde te komen.

In de loop van de eerste helft kreeg ZDH kansjes. Linksbuiten Mike de Bruijn trok naar binnen en vond de keeper in de korte hoek. Even daarvoor was Tom Bijl met een kopbal uit een fraaie voorzet van Koen Jansen dichtbij 1-0. Even later ontsnapte Gijs de Graaf over de rechtervleugel, maar opnieuw was de doelman attent. Nadat Bijl ook bij een afstandsschot de keeper op zijn weg had gevonden, kopte de spits uit een corner hard op doel. Andermaal redde de keeper. Een kopbal van Daniël Bakker belandde op de lat, waardoor het bij rust nog 0-0 stond.

Na de thee bleef ZDH goed voetballen en na een uur werd het eindelijk 1-0. Bij een indraaiende vrije trap van De Graaf gleed Bijl de bal uit een lastige hoek knap binnen. De thuisploeg probeerde door te drukken, maar uit een vrije trap werd het plotseling 1-1. Ook in het vervolg waren de beste kansen voor ZDH. Bijl kopte uit een voorzet van Kees Lap hard op de doelman en had uit een voorzet van De Graaf eveneens kunnen scoren. Na een blok van diezelfde Bijl viel de bal pardoes voor de voeten van De Bruijn. Die was zo verrast dat het een keertje geen buitenspel was dat zijn inzet te slap was. Aan de andere kant ontsnapte ZDH toen een speler plotseling oog in oog met Reijnders verscheen. Die tikte de bal subtiel over de doelman, waarna Reijnders zich razendsnel omdraaide en de bal net voor de doellijn knap over de lat wist te tikken. Invaller Jesse Blankevoort kreeg vlak voor tijd nog een goede kans de wedstrijd te beslissen, maar miste.

ZDH steeg door het gelijkspel naar de vijfde plaats, maar zag de achterstand op de kopgroep verder oplopen. Zondag komt de nog ongeslagen koploper SVO op bezoek. De Hoornders hebben al tien jaar niet meer van deze ploeg verloren, maar zijn dit keer duidelijk de underdog.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 11 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 17 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1