De omgeving van de OSG in Den Burg. Het Onderwijscentrum moet in het verlengde van de OSG komen. Ons Genoegen gaat weg als de nieuwe sporthal klaar is.
De omgeving van de OSG in Den Burg. Het Onderwijscentrum moet in het verlengde van de OSG komen. Ons Genoegen gaat weg als de nieuwe sporthal klaar is. Foto: Google Maps

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Schoolleiders steunen Onderwijscentrum

Onderwijs

De schoolleiders van de basisscholen op Texel hebben hun steun uitgesproken vóór het doorgaan met de realisatie van het Onderwijscentrum in Den Burg.

Dat hebben zij in een gezamenlijke verklaring laten weten. De schoolleiders stellen zich in één lijn op met de stuurgroep die de komst van het Onderwijscentrum voorbereidt.

Die liet woensdagavond tijdens de raadscommissie weten dat er nog steeds overeenstemming is om het plan voor het Onderwijscentrum te realiseren. De stuurgroep bestaat uit de schoolbesturen Kopwerk, Sarkon (Jozefschoo), Samenwerkingsschool (Kompasschool) en Stichting OSG De Hogeberg.

Het zijn reacties op de boodschap van docenten en de medezeggenschapsraad van de Jozefschool dat zij hun steun voor een verhuizing naar het Onderwijscentrum dreigen in te trekken.

Volgens hen is de invulling van het Onderwijscentrum sterk verbleekt, waardoor ze er onvoldoende van overtuigd zijn dat de deelname in het Onderwijscentrum ten goede komt van de leerlingen van de Jozefschool.

De schoolleiders van de Texelse basisscholen zeggen de zorgen over het proces te delen en vinden het belangrijk dat er een besluit wordt genomen. Dat laatste staat gepland voor de raadsvergadering van woensdag 13 november.

"Ondertussen zetten wij onze samenwerking als schoolleiders voort en gaan we door op de ingeslagen weg."

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 6 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45