Riegman, winnaar 1e periode DVO
Riegman, winnaar 1e periode DVO Foto: DVO

Dit artikel is geschreven door
DVO Biljartvereniging

Door Vriendschap Ontstaan in 1983. www.biljartenoptexel.nl

Riegman winnaar 1e periode maandagavond competitie DVO

Sport

De 1e periode van de maandagavond biljart competitie bij DVO is gespeeld. Op de eerste plaats eindigde Roel Riegman, als tweede Arie de Veij en als derde Ries Balk.

Het biljartseizoen 2018-2019 is bij DVO voor de categorie libre ingedeeld in drie periodes van ongeveer tien competitie avonden. Er is een maandag, donderdag- en vrijdagavond libre competitie. Per avond nemen hier twintig biljarters aan deel.

Riegman was de eerste helft van de periode in de middenmoot te vinden. Door steeds beter spel klom hij in de tweede helft elke avond een paar plaatsten omhoog. Tot op de laatste avond was het spannend: Riegman won één partij meer dan Arie de Veij en eindigde daardoor boven aan de ranglijst.

De hoogste serie (29 caramboles) werd gemaakt door het nieuwe DVO-lid Gerard Appelman. Appeleman speelde ook het hoogste moyenne van de maandagavond competitie: 2,68.

Behalve libre draait er bij DVO ook een competitie bandstoten (dinsdagavond) en driebanden (woensdagavond). Behalve bij het libre voert Riegman ook bij het bandstoten de ranglijst aan. Riegman heeft één van de vele geheimen van het mooie spel ontdekt: rustig, secuur en precies op tempo spelen wordt beloond. Waar veel spelers soms jarenlang op hetzelfde moyenne blijven hangen steeg zijn moyenne hierdoor zowel bij het libre als bij het bandstoten met ruim 10%. Robbin Nieuwenhuis tekende bij het bandstoten voor de hoogste serie (17) en het hoogste moyenne (1,4).

Bij het driebanden staat op één derde van de competitie Ab Witte op de eerste plaats, gevolgd door Ries Balk en Henri Prins. Balk doet het als nieuwkomer in het driebanden opvallend goed: hij tekent voor de hoogste serie (5) en het hoogste moyenne (0,46). Of zijn goede driebandenspel ten koste gaat van zijn bandstoten en libre spel zal aan het eind van de competitie duidelijk zijn.

Binnenkort eindigt ook de eerste periode van de donderdagavond en vrijdagavond competitie, waarover later meer. Alle uitslagen en partijen zijn te volgen op www.biljartenoptexel.nl

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 6 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45