Dit artikel is geschreven door
Sportvereniging De Koog

De Koog wint nipt van DWB

Sport

Op het sportcomplex aan de Boodtlaan wist De Koog met één doelpunt verschil te winnen van DWB uit De Weere. Na een zwaarbevochten wedstrijd trokken De Kogers aan het langste eind: 2-1

Een kort verslag van trainer Martin Koorn: "Het was net een beetje als vorige week. De eerste helft laten we de bal lopen en voetballen we zoals ik graag wil zien. Ook krijgen we wederom een aantal serieuze kansen om uit te lopen, maar die maken we helaas niet. Sander De Haan en Yorgo Helleman hadden nog een aantal goede kansen, maar met de rust was het slechts 1-0 door een goal van Sander De Haan. In het tweede bedrijf keken we tegen de laagstaande zon in en konden we op één of andere manier niet meer ons spel spelen. Het ging vaak lang waarbij wij er niet meer voetballend uit kwamen. Daarbij won DWB vaak de tweede bal en daardoor bleven de aanvallen op ons afkomen. Gelukkig maakte Lucas Ipenburg na een uur spelen de 2-0 en konden we, hoopte ik, misschien weer iets meer gaan voetballen. Dat ging helaas niet. DWB bleef ons onder druk houden waardoor we er niet eenvoudig onderuit konden voetballen. Dat het voetballend niet lukte zag je wel aan de 2-1 die we tegen kregen. Een doodgewone opbouwende pass door het midden werd knullig bij de tegenstander ingeleverd, die vervolgens van dichtbij kon uithalen. Evengoed kan ik trots zijn op m'n ploeg. We stonden vandaag wel als een team te knokken en dat heeft denk ik de overwinning over de streep getrokken.

Volgende week speelt De Koog uit tegen Dirkshorn.

Aanvang: 14:00 uur