Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Tevoko dames ondermaats

Tegen een luidruchtig Armixtos 2 uit Amsterdam kwam Tevoko niet in haar eigen spel. Net als in de vorige wedstrijden kwamen de dames net iets te kort waardoor de winst naar de tegenstander ging. De wedstrijd ging met 0-4 verloren.

In een gewijzigde opstelling (Joannie van Elk op de mid-positie en Monique Leijstra in de diagonaal) begon Tevoko aan de wedstrijd. Tevoko is nog zoekende naar een ideale opstelling waar iedereen op zijn best uit de verf komt. De eerste set begon rommelig, zowel Armixtos als Tevoko maakte naast mooie punten ook vele fouten. Lang ging het gelijk op maar het was Armixtos wat de set met 20-25 naar zich toe trok.

In de tweede en volgende sets was het wederom een gelijk opgaande wedstrijd. Net als in de vorige wedstrijden hebben de Tevoko dames moeite om te scoren. De verdediging in de Promotieklasse zit iets beter in elkaar dan een klasse lager, waar de dames vorig jaar nog de ene bal na de andere bal naar de grond sloegen, wordt er in deze klasse goed verdedigt. Daarbij speelt dat in deze wedstrijd de pass niet altijd optimaal was, waardoor de aanval te doorzichtig was. Toch was het Hannah Ipenburg die op de buitenposities diverse punten voor Tevoko binnenhaalde.
Tevoko sprokkelde de punten nog her en der bij elkaar waardoor de sets niet dik verloren gingen. (21-25, 19-25 en 22-25).

Ondanks dat de Texelse dames op de laatste plaats staan, houden ze de moed erin. In de volgende thuiswedstrijd (zaterdag 20 oktober) tegen Zaanstad 3 gaan de dames alles op alles zetten om toch weer wat punten binnen te halen.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.