Logo texelsecourant.nl

Stoelinga en Veeger starten sterk.

De competitie van klaverjasclub Den Burg is weer begonnen. Er zijn  inmiddels twee speelronden achter de rug. Theo Stoelinga en Jos Veeger zijn de verrassende leiders in het algemeen klassement.

Stoelinga en Veeger drukten in de eerste speelronde meteen de neus aan het venster door deze te winnen met 6876 punten. De rondwinst kwam tot stand door een sterk slot. De opening was met twee spelletjes net beneden het gemiddelde niet om naar huis te schrijven, maar met een slot van 2155 en 1818 werd de winst toch over de streep getrokken. John Vlaming en Eric Jan Geus leken na een sterk begin met twee vingers in de neus de rondewinst binnen te halen met twee spelletjes van 1800 en één van 1900. Maar in het laatste spel liep het mis en zat ineens alles tegen. Het slot van 1026 was te laag en de meervoudige clubkampioenen moesten toch genoegen nemen met de tweede plaats. Bas Tromp en Frans Stark tekenden voor de derde plaats met 6585 punten, voor Frans Bos en George Eelman (6456 punten) en de weer sterk startende Marja en Martien Bakelaar (6281).

In de tweede speelronde kwamen dezelfde koppels weer goed uit de verf, maar met een omgekeerd resultaat. Nu wisten Vlaming en Geus wel de speelronde te winnen met 6990 punten, een winst die met vier goede, constante scores tot stand kwam. Theo Stoelinga en Jos Veeger pakten nu de tweede plaats, vooral dankzij een sterk middenstuk van 2155 punten en 1934 punten. Dat leverde 6823 punten op. Lieuwe van der Veen en Co Koomen tekenden voor de derde plaats met 6714 punten. Dat leverde meteen drie plaatsen winst op in het klassement, zij staan nu vijfde. Marja en Martien Bakelaar speelden opnieuw top-5 met 6636 punten. Petra Brands en Piet Kikkert haalden een keurige vijfde plaats binnen met 6461 punten en staan nu zesde.

In het algemeen klassement zijn de verschillen nog klein. Theo Stoelinga en Jos Veeger leiden de dans, maar John Vlaming en Eric Jan Geus hebben slechts 62 punten achterstand. Marja en Martien Bakelaar bezetten op 782 punten de derde plaats.

Texels kampioenschap.

Ook dit jaar organiseert Klaverjasclub Den Burg het Texels kampioenschap. De eerste speelavond is op  vrijdag 26 oktober om 20:00 uur in het gebouw van de Kotex in Den Burg. Het kampioenschap duurt vijf ronden en wordt in principe op de laatste vrijdag van de maand gespeeld. Aanmelden kan tot en met de eerste speelavond bij Piet Moree (06 - 48 68 45 97) of Bart Weijdt (06 - 10 58 88 42)

Klaverjasclub Den Burg
Een gezellige avond voor leden en gasten
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!