Young 4 Ever gaat op 22 oktober klimmen met de jeugd.
Young 4 Ever gaat op 22 oktober klimmen met de jeugd. Foto: Internet

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

GEZOND & FIT

Sport op schoolplein

Gezondheid

Diverse sport- en spelmaterialen gaan wekelijks mee naar het schoolplein van de diverse basisscholen op het eiland. Ze zijn onderdeel van de naschoolse activiteiten van de buurtsportcoach op Texel.

De buurtsportcoach is begonnen aan een tweede seizoen met naschoolse activiteiten. Twee keer in de week (op woensdag en vrijdag) is ze op één van de schoolpleinen. Het doel: kinderen in beweging brengen en tegelijkertijd kennis laten maken met diverse sporten. Je weet immers nooit of iemand gegrepen wordt door een sport en zich vervolgens bij een club aansluit om ermee verder te gaan. Volgens Berber Kruger van Young 4 Ever doen kinderen graag mee. "We zijn alleen nog op zoek naar een aantal vrijwilligers die een handje willen helpen op de schoolpleinen, zodat we een paar handen extra tot onze beschikking hebben. Dat is wel zo prettig."

Het jeugd- en jongerenwerk en de buurtsportcoach zijn voor het komend schooljaar ook met andere activiteiten bezig. Zo gaan ze in de herfstvakantie op maandag 22 oktober met maximaal 45 kinderen met een touringcar een dag naar de sport- en speelhal van De Geus in Broek-op-Langedijk. De jeugd kan daar onder meer bowlen, klimmen, schieten met handbogen en luchtbuksen en er is een adventurebaan. "Het is voor jeugd vanaf 10 jaar. Deelnemers moeten wel minstens 1.35 meter lang zijn in verband met het veiligheidsmateriaal dat je tijdens het klimmen aan hebt." Deelname aan de dag kost €25,- per persoon. Dat is inclusief eten en drinken. De groep gaat met de boot van 12:00 uur naar de overkant en keert met de boot van 18:30 uur terug naar het eiland. Aanmelden is mogelijk via www.buurtsportcoachtexel.nl tot en met zondag 14 oktober. De buurtsportcoach is een aantal weken geleden ook weer begonnen met de trainingen voor de Beach Obstacle Run Texel (BORT) die komende zaterdag wordt gehouden. De trainingen worden gegeven op woensdagmiddagen bij Bloem en Bos en zijn bedoeld om de deelnemers vertrouwd te maken met de obstakels die ze tijdens de BORT tegenkomen. "Verder zijn we bezig met een nieuwe spokentocht in het bos, maar dat zal op 23 februari zijn."

Jongerencentrum Time Out aan de Wilhelminalaan in Den Burg is eveneens weer wekelijks open voor de jeugd. Op woensdagmiddag is dat van 14:00 tot 17:00 uur voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Bedoeling is wekelijks een activiteit te hebben. Op vrijdagavond is Time Out geopend voor tieners en jongeren van 19:00 tot 22:00 uur en op zaterdag van 19:00 tot 21:00 uur. "Samen met Artex zijn we ook gestart met dansen voor mensen met een beperking. Dat doen we iedere woensdagmiddag van 16:45 tot 17:30 uur." De websites van de organisatie: www.young4ever.nl en www.buurtsportcoachtexel.nl.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 5 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3