Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Centrum Den Burg op de schop

Algemeen

In het centrum van Den Burg is gestart met onder meer de aanleg van nieuwe riolering. Een jaar lang staan allerlei werkzaamheden op het programma. 

Vervanging van de riolering, bestrating, nieuwbouw, herinrichting van Vismarkt, Kantoorstraat, Groeneplaats en Wezentuin staan op het programma.

Aannemer Westerlaken B.V. begint deze week n het centrum van Den Burg aan het vervangen van de riolering en de bestrating. Hierdoor zijn de Kantoorstraat,  de Zwaanstraat en de Gravenstraat tijdelijk minder goed toegankelijk De werkzaamheden beginnen vanaf de Groeneplaats richting de Kantoorstraat. Aansluitend wordt het riool vervangen in de Zwaanstraat en het eerste deel van de Gravenstraat, tot aan de ingang van het parkeerterrein van de Lindeboom. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in december 2018 afgerond. Tijdens de werkzaamheden blijven de bedrijven toegankelijk voor publiek.

Overlast
De gemeente en de aannemer proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Zo wordt het werk gefaseerd uitgevoerd, hierdoor blijft steeds een deel van het gebied bereikbaar. Ook is de Warmoesstraat gedurende deze periode toegankelijk voor verkeer in twee richtingen, het eenrichting verbod is dan tijdelijk opgeheven.  Omwonenden zijn geïnformeerd over de werkzaamheden en kunnen bij vragen of klachten direct contact opnemen met een contactpersoon van de aannemer.  

Vervolg in 2019
In het nieuwe jaar vervolgt Westerlaken de rioleringswerkzaamheden vanaf het parkeerterrein van de Lindeboom, richting de Gravenstraat en de Weststraat. In deze periode wordt ook de huidige bestrating rondom de bioscoop vervangen. Naar verwachting zijn alle riolerings- en straatwerkzaamheden eind maart 2019 afgerond.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 11 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3