leden biljartclub de Buureton
leden biljartclub de Buureton Foto: Gerrit Verhoeven

Biljartclub De Buureton bestaat 40 jaar

Algemeen

In 1978, om precies te zijn op 25 september, werd in het toenmalige dorpshuis 'De Hollebol' aan de Burgwal, door een aantal mannen een oprichtingsvergadering belegd om te komen tot een volwaardige biljartclub. Onder de naam, Biljartclub 65+ De Hollebol, werd de dag erna gestart met de competitie. In maart 1984 werd voor het laatst gespeeld in het dorpshuis en ging men verder in het nieuwe dienstencentrum 'Sint Jan'. De naam werd veranderd in 'Biljartclub De Buureton'. Het predicaat 65+ is verdwenen, zodat ook jongere spelers zich konden aansluiten.

Naast de onderlinge competitie vond er jaarlijks een uitwisseling plaats tussen De Buureton en biljartclub T.O.G. die haar thuishaven heeft in de Witte Burcht. Tot op heden strijden beide clubs een keer per jaar tegen elkaar.

In 2003 werd er opnieuw verhuist. De nieuwbouw van Sint Jan/De Buureton was gereed en alles verhuisde van de Molenstraat naar de Beatrixlaan.

Afgelopen vrijdag 5 oktober werd het 40-jarig jubileum gevierd. Het bestuur heeft er voor gekozen om na afloop van de speelmiddag een maaltijd te laten verzorgen waarbij tevens de partners werden uitgenodigd. Het werd een gezellige bijeenkomst.

Biljartclub De Buureton kan in totaal 24 spelers opnemen in de competitie. Op dit moment bestaat de club uit 19 spelers. Zowel mannen als vrouwen kunnen zich aanmelden. Er wordt gespeeld op maandag- en vrijdagmiddag van half 2 tot 5 uur.

Afbeelding
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 14 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 17 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 19 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 21 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00