Logo texelsecourant.nl
leden biljartclub de Buureton
leden biljartclub de Buureton (Foto: Gerrit Verhoeven)

Biljartclub De Buureton bestaat 40 jaar

In 1978, om precies te zijn op 25 september, werd in het toenmalige dorpshuis 'De Hollebol' aan de Burgwal, door een aantal mannen een oprichtingsvergadering belegd om te komen tot een volwaardige biljartclub. Onder de naam, Biljartclub 65+ De Hollebol, werd de dag erna gestart met de competitie. In maart 1984 werd voor het laatst gespeeld in het dorpshuis en ging men verder in het nieuwe dienstencentrum 'Sint Jan'. De naam werd veranderd in 'Biljartclub De Buureton'. Het predicaat 65+ is verdwenen, zodat ook jongere spelers zich konden aansluiten.

Naast de onderlinge competitie vond er jaarlijks een uitwisseling plaats tussen De Buureton en biljartclub T.O.G. die haar thuishaven heeft in de Witte Burcht. Tot op heden strijden beide clubs een keer per jaar tegen elkaar.

In 2003 werd er opnieuw verhuist. De nieuwbouw van Sint Jan/De Buureton was gereed en alles verhuisde van de Molenstraat naar de Beatrixlaan.

Afgelopen vrijdag 5 oktober werd het 40-jarig jubileum gevierd. Het bestuur heeft er voor gekozen om na afloop van de speelmiddag een maaltijd te laten verzorgen waarbij tevens de partners werden uitgenodigd. Het werd een gezellige bijeenkomst.

Biljartclub De Buureton kan in totaal 24 spelers opnemen in de competitie. Op dit moment bestaat de club uit 19 spelers. Zowel mannen als vrouwen kunnen zich aanmelden. Er wordt gespeeld op maandag- en vrijdagmiddag van half 2 tot 5 uur.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!