Spotprent van cartoonist Josephine zoals deze in augustus in de Texelse Courant werd afgedrukt.
Spotprent van cartoonist Josephine zoals deze in augustus in de Texelse Courant werd afgedrukt.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

"Al uw mooie plannen ondergesneeuwd door niet functioneren van kleine Texelhopper"

Politiek

 "Al uw mooie plannen die in het voortraject zijn gepresenteerd, raken ondergesneeuwd door het niet functioneren van het systeem van de kleine Texelhopper."

Dat schrijft het college van b en w aan de provincie naar aanleiding van veel klachten van reizigers over de Texelhopper en een unanieme motie hierover door de gemeenteraad. Sinds op 22 juli jl. de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer op Texel is ingegaan, zijn de klachten van de reizigers niet van de lucht.

 "Hoewel wij als gemeente Texel nu een andere rol hebben, komen veel van de klachten nog steeds bij ons binnen. Ook is het logisch dat in een kleine gemeenschap gemeentebestuurders direct worden aangesproken."

De klachten richten zich op de volgende zaken:

De ingekorte route van lijn 28, de slechte serviceverlening rond de kleine Texelhopper en onzekerheid over het op tijd arriveren bij de veerboot wanneer je met de kleine Texelhopper reist.

"Nu het toeristenseizoen achter de rug is, lijkt het systeem beter te functioneren. Naar ons idee wordt dit mede veroorzaakt door een lager aanbod van reizigers. Er zijn minder toeristen en veel reizigers hebben het openbaar vervoer de rug toegekeerd nu niet meer gegarandeerd wordt dat je op tijd op je bestemming arriveert. De goede naam van de Texelhopper is de afgelopen twee maanden afgebroken. De vraag is hoe lang het duurt voordat het verloren gegane terrein wordt terug gewonnen.

Wij zetten graag onze lokale kennis en de praktische ervaring van meer dan drie jaar Texelhopper in om tot een snelle verbetering te komen. Wij hebben niet het gevoel dat hiervan in het voortraject optimaal gebruik is gemaakt."

B en w melden het gevoel dat spreekt uit de raadsmotie te onderschrijven. "We hopen dat in goed overleg het openbaar vervoer op Texel weer zo wordt dat Texelaars er met trots over spreken."

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 1 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3