Afbeelding
Foto: Bosq

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Bosq en Eigeweis grote winnaars Texel Culinair

Cultuur

Restaurant Bosq van Robin Koenen en zijn team is winnaar geworden van de jubileumeditie van Texel Culinair. Met gegaarde varkenswang won restaurant Eigeweis de prijs voor het beste gerechtje. Pure won met een Panna Cotta de eerste prijs voor het themagerechtje Feest.

Het foodevent trok opnieuw duizenden mensen. Na BOSQ, eindigden nieuwkomers het Kook Atelier en Passie op de tweede en respectievelijke derde plaats. De gastvrijheidsprijs is uitgereikt door Michael Bunink: "Als iemand begrijpt hoe je een paar vierkante meter betovert met je aanwezigheid dan is dat Emmeke Ran van Paal 17. Fantastisch hoe ze de ruimte beïnvloedt en het publiek besmet met positieve energie."

Het mooie weer leverde een belangrijke bijdrage aan het welslagen van de vijftiende editie van het Texel Culinair. Vrijdag was het druk, tot een bui om een uur of half elf 's avonds de straat schoonveegde, zaterdag kon je over de hoofden lopen en ook zondag volop belangstelling.

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 1 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 3 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 4 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5