Logo texelsecourant.nl
Parkeren aan de Nikadel was lastig toen het circus er stond.
Parkeren aan de Nikadel was lastig toen het circus er stond. (Foto: Hans Mosk)

"Circus nam meer ruimte in beslag dan voorzien"

Het circus dat in augustus op de Nikadel in De Koog stond, nam meer ruimte in beslag dan de gemeente van te voren had voorzien.

Dat antwoordt burgemeester Michiel Uitdehaag op raadsvragen van D66 naar aanleidingen van de problemen die in augustus op en rond de Nikadel ontstonden.

Doordat het circus meer ruimte nodig had, was het lastig parkeren op de Nikadel en werden een hoop auto's in het gras gezet.

De pijn zat hem in een extra strook die het circus nodig had om een aantal trailers kwijt te raken. Volgens de burgemeester is nog gezocht naar een andere locatie voor de trailers, maar dat is niet gelukt. De burgemeester heeft niet overwogen de vergunning voor het circus in te trekken, dat zou een onevenredige sanctie zijn geweest.

Overigens werd vanuit de gemeente – na vragen van deze krant – eerder gemeld dat twee grote vrachtwagens met spullen die de extra ruimte nodig hadden wel elders geparkeerd zouden zijn.

Bijkomend punt in de problemen was dat het circus op het midden van het terrein aan de Nikadel stond in plaats van achteraan zoals oorspronkelijk bedoeld was. Daar zouden de gasten echter last hebben van het geluid van het circus en de geur van de dieren, waardoor het circus op het midden van het terrein mag staan.

Een verwijsbordje naar het achterste deel van het parkeerterrein om te parkeren had kunnen helpen, maar dat werd te laat gesignaleerd en niet opgepakt.

Volgens de antwoorden diende het circus de aanvraag voor de vergunning in op 18 mei, twaalf weken vóór de aanvang van de eerste voorstelling. Dat was te laat voor een zogeheten 'aandachtevenement', maar de aanvraag werd volgens de burgemeester toch in behandeling genomen omdat hij behoorlijk te behandelen was.

"Aanvragen die te laat zijn, worden niet klakkeloos buiten behandeling gelaten. Als een zorgvuldige inhoudelijke beoordeling nog steeds mogelijk is, dan wordt de aanvraag toch in behandeling genomen."

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!