Logo texelsecourant.nl
Het parkeerterrein bij paal 9.
Het parkeerterrein bij paal 9. (Foto: )

Afschaffen betaald parkeren strand niet voor 2020

Als betaald parkeren op de strandslagen wordt afgeschaft, gebeurt dit op zijn vroegst in 2020. Dit liet wethouder Hennie Huisman gisteren weten tijdens de commissievergadering.

"Dit jaar gaat dat zeker niet gebeuren. Ik kom volgend jaar met een voorstel aan de raad waarin ik de voor- en nadelen op een rijtje zet." Dat het voorstel niet dit jaar komt, heeft te maken met het op tafel brengen van een sluitende begroting. In het coalitieakkoord van Texels Belang, VVD en GroenLinks staat het afschaffen van het betaald parkeren duidelijk benoemd. Onder de hoofdpunten parkeren - pagina 15 van het coalitieakkoord - staat als eerste marker: "Bij de stranden geen parkeerbelasting heffen."

Het afschaffen van betaald parkeren op de strandslagen was één van de speerpunten van Texels Belang tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Toch zitten er wat haken en ogen aan dit plan. Zijn er andere gebieden - zoals bijvoorbeeld de haven van Oudeschild - die dan in navolging ook onbetaald parkeren willen en hoeveel inkomsten scheelt dit op de begroting. Bovendien heeft Staatsbosbeheer - eigenaar van de meeste parkeerplaatsen bij het strand - zelf de mogelijkheid parkeergeld te gaan innen.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!