Logo texelsecourant.nl
Birgit Kuip en Rosa Vonk.
Birgit Kuip en Rosa Vonk. (Foto: March Heijnen)

Molenkoog ontvangt 50.000ste bezoeker

Birgit Kuip uit Den Burg was vanmiddag de 50.000ste bezoeker van zwembad Molenkoog in Den Burg.

Ze kreeg uit handen van badjuf Rosa Vonk een slagroomtaart. Birgit is een zeer trouw bezoeker van Molenkoog. Ze komt al jaren gemiddeld elke week een keer of vier zwemmen.

Molenkoog draait een goed seizoen. Vorig jaar kwam het totaal aantal bezoekers net boven de 48.000 en nu is er nog 2,5 week te gaan voordat het seizoen is afgelopen.

Van dinsdag 18 tot en met vrijdag 21 september is Molenkoog weer het domein van de zwem-4-daagse. Deelnemers kunnen dagelijks tussen 17:30 en 19:30 uur het benodigde aantal baantjes zwemmen.

Van kinderen onder de 10 jaar wordt verwacht dat ze minstens tien banen van 25 meter zwemmen. Iedereen van 10 jaar of ouder zwemt er in ieder geval twintig per dag.

Thema dit jaar zijn volgens Molenkoog de strip- en filmfiguren van Disney. "Deelnemers worden uitgedaagd zich dinsdag 18 september als een van de vele Disneyfiguren (denk aan de Duckstadbewoners) te verkleden  en met elkaar om 17:30 uur de zwem-4-daagse te openen."

Aanmelden kan vanaf nu tot aan de start op dinsdag 18 september aan de kassa van Molenkoog. Deelname kost €5,30 per persoon.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!