Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Trainingen Verzuimbegeleiding en Preventiemedewerker

Algemeen

De nieuwe Arbowet van 1 juli 2017 verplicht werkgevers (zowel groot als klein) om vanuit de preventie goed werkgeverschap te voeren. De wettelijk verplichte aanstelling en benoeming van een Preventiemedewerker binnen uw organisatie is hiermee een feit. De Preventiemedewerker heeft als taak te adviseren en samen te werken met de bedrijfsarts en andere arbodienstverleners.

Het blijkt dat veel bedrijven dit nog niet op orde hebben. Begrijpelijk wanneer je core business ergens anders ligt. Echter, wanneer een werkgever dit niet voor elkaar heeft, kan dit mogelijk leiden tot hoge boetes.

Onwetendheid

"Dat laatste is natuurlijk vervelend, want vaak is het gewoon onwetendheid", vertelt Marijke de Quack, oprichter en eigenaar van Ygeia Arbodienstverlening. "Op het gebied van preventie moet een werkgever veel doen, maar wát ze moeten doen, verschilt natuurlijk per branche. Bij een schildersbedrijf zou je kunnen denken aan gecertificeerde steigers of veiligheidsschoenen, terwijl bij een kantoorbaan weer heel andere zaken om de hoek komen kijken.`

Als Preventiemedewerker is het onder andere je taak om preventief de veiligheid binnen het bedrijf te regelen en te bewaken. Met de professionals van Ygeia begeleiden we de werkgever én de werknemer in dit proces.

Elke werkgever wil een gezonde organisatie met betrokken medewerkers, die veel energie hebben en weinig verzuim. De zogenoemde Preventiemedewerker kan in een klein bedrijf de werkgever zelf zijn, maar ook een personeelslid dat zich hiermee bezighoudt. Deze persoon zal ook nauw samenwerken met de bedrijfsarts, zijn collega's en het management. "Om als Preventiemedewerker je werk goed te kunnen doen, heb je wel kennis en kunde nodig. Die kennis en kunde bieden wij aan in onze trainingen."

70 procent kort verzuim

"Wist u bijvoorbeeld dat landelijk 70 procent van al het verzuim kort verzuim is (zie CBS). Kort verzuim is tussen de één en tien werkdagen ziek. Van die 70 procent kort verzuim is 80 procent psychisch gerelateerd. Tjonge, zal je misschien denken. Dat zijn nogal forse cijfers. Je wilt goed werkgeverschap voeren en veel kort verzuim wens je je Werknemers en jezelf niet toe. Als werkgever wil je hierop anticiperen. Hoe je dit het beste kunt doen, binnen de wet- en regelgeving leer je in de training Verzuimbegeleiding."

"Het is dus van belang dat uw bedrijf zich aanpast aan deze update van de Arbowet. Wij bieden u de mogelijkheid met onze trainingen uw onderneming weer volledig actueel te krijgen op dit gebied."

Datum en inschrijven

Op 4 oktober 2018 worden in het Servicehuis in Oudeschild de volgende trainingen gegeven:

Training Verzuimbegeleiding: 08:15 - 12:15 uur

Training Preventiemedewerker: 12:30 - 17:00 uur

Per training kost het € 395,00 excl. BTW per persoon. Bij het volgen van beide trainingen betaalt u € 650,00 per persoon inclusief lunch excl. BTW.

Inschrijven kan via de website - www.ygeia.nl of per mail administratie@ygeia.nl, of bij PreventieService Oudeschild - telefoon: 0222 314928. Meer over Ygeia op www.ygeia.nl

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 9 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3