Afbeelding
Foto: Tessa de Ruijter

Dit artikel is geschreven door
Zomeravondconcerten Texel

De Zomeravondconcerten zijn méér dan een inspirerende internationale concertserie.

Zomeravondconcert in de Waalderkerk te De Waal

Cultuur

Dinsdagavond 14 augustus wordt het zomeravondconcert in de Waalderkerk te De Waal verzorgd door The Guitar Connection. Het concert begint om 20.15 uur. De toegang is gratis en na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

 The Guitar Connection, bestaande uit Daniël Antonie en Ger Oosterhaven, vertelt met "Connecting Spanish Music" het verhaal over de connectie tussen het nationalisme in Spanje rond de 19e eeuw en de huidige klassieke gitaartraditie. Het programma gaat gepaard met hun gelijknamige album. Het verhaal begint bij de drie studenten die les kregen van componist, docent en musicoloog Felipe Pedrell. Deze drie studenten zouden uitgroeien tot de grote meesters van de Spaanse muziek. De invloed van Pedrell, in combinatie met het heersende gevoel van nationalisme, zorgde ervoor dat zij de Spaanse invloeden gingen verwerken in hun muziek. We hebben het hier natuurlijk over Isaac Albéniz, Enrique Granados en Manuel de Falla. Met hun prachtige composities hebben zij grote gitaristen weten te inspireren. Veel van hun composities zijn gearrangeerd, bijvoorbeeld door Francisco Tárrega, voor klassiek gitaar en daarmee soms zelfs bekender geworden dan het origineel. Daarnaast hebben de Spaanse meesters componisten als Joaquin Turina en Joaquin Rodrigo weten te inspireren. Vandaag de dag zijn de stukken van deze componisten niet weg te denken uit het repertoire van elke (beroeps)gitarist.

In dit concert vertolken we eigen arrangementen van composities van de Spaanse meesters, evenals origineel gitaarrepertoire.

The Guitar Connection staat voor de muzikale connectie tussen twee jonge jongens uit Utrecht en het publiek, een mix van stijlen en hoogstaand gitaarwerk. Ons duo bestaat uit Ger Oosterhaven en Daniël Antonie. We zijn beide afkomstig van het Conservatorium van Amsterdam waar we klassiek gitaar hebben gestudeerd bij Lex Eisenhardt.

Inmiddels hebben we flink wat concerten mogen geven waaronder in TivoliVredenburg, Utrecht. Daarnaast staan we geprogrammeerd in de gitaarsalon (2018) en speelden we op het gitaarfestival van Enkhuizen.

Onlangs hebben we een nieuw album opgenomen: "Connecting Spanish music".

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 56 minuten geleden 3
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 2 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 5 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 21 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10