Logo texelsecourant.nl
Lies Gieles krijgt een taart overhandigd door Vivian Karels.
Lies Gieles krijgt een taart overhandigd door Vivian Karels. (Foto: Zwembad Molenkoog)

Molenkoog profiteert van aanhoudende hitte

Zwembad Molenkoog heeft afgelopen weekend de 40.000-ste bezoeker van 2018 ontvangen. Zaterdag, even na twaalf uur, was de 86-jarige Lies Gieles de gelukkige.

Lies is een trouwe zwemster van het eerste uur. Al 45 jaar lang trekt zij haar baantjes in Molenkoog. In het begin was ze er ook regelmatig met haar kinderen te vinden, die er natuurlijk ook beiden hebben leren zwemmen. Inmiddels zwemt ze al jaren bijna dagelijks trouw haar baantjes, samen met haar man Fer. Uit handen van Vivian Karels ontving Lies een heerlijke verse slagroomtaart waar ze onmiddellijk drie stukjes afsneed voor het dienstdoende badpersoneel.
Zoals te verwachten met dit prachtige zomerweer draait Molenkoog dit seizoen op volle toeren. Op 4 augustus vorig jaar stond de teller net op 35.000 bezoekers en pas op 20 augustus stapte de 40.000-ste over de drempel. En dat terwijl het bad dit jaar ook nog eens een week later open ging.

Er zijn dit jaar tot nu toe zo'n zeventig procent meer dagkaartjes en 60 procent meer 5-badenkaarten over de toonbank gegaan ten opzichte van dezelfde dag vorig jaar. Daarnaast zijn er ook nog bijna 5 % meer abonnementen verkocht.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!