Logo texelsecourant.nl
Dorian van Rijsselberghe
Dorian van Rijsselberghe (Foto: Laurens Morel)

Dorian begint goed aan WK windsurfen

Dorian van Rijsselberghe is het WK windsurfen in de RS:X-klasse in Denemarken goed begonnen.

De tweevoudig Olympisch kampioen won zondag een race en eindigde een keer als tweede. Dorian zette tijdens de derde race met een 14e plek ook een minder resultaat neer, maar aan het eind van alle races mag het slechtste resultaat worden geschrapt. 

De Fransman Louis Giard gaat na drie races aan kop met twee punten. Dorian staat net als zijn trainingspartner Kiran Badloe op drie punten, voorlopig goed voor een derde plek in het overall klassement.

Dorian liet op de site lifeofdorian.com weten dat het allemaal lekker ging. "Ik ben eigenlijk wel blij. De laatste race ging wat minder, maar over het algemeen heb ik wel een lekker dagje gevaren. Ik voel me goed, we hadden een lekker windje, dus we mogen niet klagen." 

Dorian en Kiran Badloe zijn beide in de race voor deelname aan de Olympische Spelen in Tokio namens Nederland. Van het Watersportverbond mochten ze hun eigen selectieprocedure opstellen. De trainingspartners hebben afgesproken dat degene die op de drie WK's tot aan de Olympische Spelen in 2020 het beste presteert naar Tokio gaat.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!