Logo texelsecourant.nl
Foto: TESO

TESO en Rabobank komen met derde editie van Bestuursklas

De TESO en de Rabobank starten met een derde editie van de Bestuursklas, waarvoor de selectiegesprekken in september plaats gaat vinden.

"Twee jaar lang een programma volgen waarin je leert presenteren, besturen, vergaderen, leiderschap tonen en strategie ontwikkelen. Dat en nog veel meer leer je tijdens de Bestuursklas Texel. In de nieuwe Bestuursklas is plaats voor twaalf deelnemers; zes deelnemers van Texel en zes van de vaste wal, tussen de 25 en de 40 jaar", schrijven TESO en de Rabobank in een persbericht.

De Bestuursklas is een initiatief van TESO en Rabobank Kop van Noord-Holland. Zij faciliteren en financieren dit programma voor alle deelnemers met als doel de bestuurskracht in de Noordkop te vergroten. Verenigingen en stichtingen vervullen immers een belangrijke rol in de maatschappij. Het is de derde keer dat de Bestuursklas wordt georganiseerd en er is goed contact tussen de eerdere deelnemers. Er ontstaat een steeds groter netwerk van jonge bestuurders in de Noordkop. En dat netwerk opent deuren die normaliter gesloten blijven.

Job Schepers, deelnemer van de tweede Bestuursklas: "Ik ben blij dat er meer deelnemers uit de Kop van Noord-Holland bijkomen deze editie. Dit was ook een wens van de tweede groep. Je moet het met de regio doen en je leert enorm veel van elkaar. Dat heb ik afgelopen twee jaar al gezien, toen we met drie mensen uit 'De Kop' in de groep zaten." De Bestuursklas is voor jonge bestuurders een ideale gelegenheid om kennis en ervaring te delen. "Je leert van elkaar en je spreekt met bestuurders die hun sporen al hebben verdiend. Je krijgt handvatten aangereikt over noodzakelijke praktische informatie zoals het opzetten van een stichting. Maar ook hoe je in een bestuur acteert en hoe je met lastige kwesties om gaat", vervolgt het persbericht.

Mensen tussen de 25 en veertig jaar oud die in het bestuur van een vereniging of stichting zitten kunnen zich vanaf nu aanmelden. Stuur voor eind augustus een motivatiebrief plus CV naar info@bestuursklastexel.nl.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!