Ook de bomenkap komt ter sprake in de komende editie van TipTexel.nl.
Ook de bomenkap komt ter sprake in de komende editie van TipTexel.nl. Foto: archief Texelse Courant.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Deelnemers TipTexel.nl bepalen input van nieuwe raadpleging

Algemeen

In de vorige editie van TipTexel.nl vroegen we de deelnemers of zij nog ideeën hadden voor de nieuwe raadpleging. Er kwamen flink wat onderwerpen op tafel. Een aantal komt al voorbij in de nieuwe vragenlijst die de ruim zeshonderd deelnemers donderdag in de mailbox ontvingen.

De rol van het toerisme was opnieuw één van de zaken die de panelleden bezighield. Teso maakte begin deze maand opnieuw stijgende cijfers bekend. Het aantal toeristen dat is overgezet door TESO is het eerste kwartaal toegenomen (personen + 4,3% en personen-auto-equivalenten +2,7% ) wanneer je dit vergelijkt met het eerste kwartaal van het boekjaar 2017/2018. Is de nog immer toenemende groei van het toerisme een goede ontwikkeling of juist niet? En hoe zit het met de fietspaden? Moet er meer geld vrijgemaakt worden voor het onderhoud van de fietspaden en voor het aanpassen van de fietspaden aan de toenemende druk?

Ook over het strand is een hoop te doen. Het groot aantal mensen op het strand zorgt voor meer rotzooi. Wat zou hier aan gedaan moeten worden? Is het uitdelen van boetes een oplossing of moeten de prullenbakken op het strand terugkeren? Zijn er wellicht nog andere, betere oplossingen te bedenken?

De zakjes met hondenpoep die te pas en te onpas overal worden opgehangen zijn een doorn in het oog van vele deelnemers aan TipTexel.nl. Is het een idee om mensen die hun hond meenemen op vakantie een bootkaartje aan te laten schaffen voor hun trouwe viervoeter of zou hondenbelasting de sleutel tot succes zijn?

Buiten het toerisme om zijn er ook genoeg vraagstukken om voor te leggen aan de panelleden. Hoe denkt men over de ontwikkelingen in het busvervoer? Zijn de gedane aanpassingen in het verlichtingsplan afdoende en wat zou men op Texel kunnen doen om verenigingen met een teruglopend ledenaantal levend te kunnen houden? Tot slot gaat de nieuwe raadpleging over het bomenbeleid en een mogelijk onderzoek naar alcohol- en drugsgebruik bij alle Texelaars.

Meepraten?

Genoeg vraagstukken voor de deelnemers om zich over te buigen dus. Nog geen lid, maar wel graag meepraten? Aanmelden voor TipTexel.nl kan eenvoudig via de gelijknamige website. Hier zijn ook de rapportages van eerdere onderzoeken terug te lezen.

Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 8 minuten geleden
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 18 uur geleden 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 20 uur geleden 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 21 uur geleden
De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 16 apr, 14:10
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 16 apr, 10:30
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 apr, 17:15 8
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73