Logo texelsecourant.nl

Kaap Skil organiseert modeshow op Waddenstrandje

Vrijdag 20 juli organiseert Museum Kaap Skil om 15.00 uur een unieke modeshow als startschot voor een nieuwe tijdelijke tentoonstelling. Texelse modellen showen op het Waddenstrandje onder leiding van Aziz Bekkaoui creaties van internationale studenten van het AMFI (Amsterdam Fashion Institute). De ontwerpen zijn geïnspireerd op 'de Jurk'; het prachtige zijden kledingstuk dat duikers van Duikclub Texel een paar jaar geleden boven water haalden. 

Tachtig eerstejaars studenten van AMFI zijn in april dit jaar met het project aan de slag gegaan. Zij deden onderzoek naar onder andere kleur, geschiedenis, stof en patroon van de opgedoken jurk en ontwierpen aan de hand van hun bevindingen een eigen collectie. Daarvan werkten ze één item in duplo uit: een prototype in witte stof en eentje in de stof zoals ze hem bedoeld hebben. Tijdens hun beoordelingsshow kozen ontwerper en gastcurator Aziz Bekkaoui en afgevaardigden van Kaap Skil de meest bijzondere creaties uit om op Texel te kunnen tonen. 

De Texel Dress Catwalk vindt plaats op het Waddenstrandje tijdens het Beach Food Festival, met de Waddenzee als decor. Van 22 juli t/m 4 november is er in Kaap Skil een gelijknamige tentoonstelling aan gewijd. In het hoofdgebouw worden bijzondere ontwerpen gepresenteerd, naast een aantal procesboeken die de studenten hebben gemaakt. Het hele creatieve proces, van het onderzoek tot het eindproduct, is hierin te volgen. 
 

Kaap Skil Museum
Kaap Skil, museum van jutters & zeelui neemt je mee in het verleden van de Texelse stranden en omliggende zee.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een vliegende auto die door de politie bij calamiteiten vanaf vliegbasis Leeuwarden wordt ingezet op de Waddeneilanden.Reageren!