Afbeelding
Foto: archief Texelse Courant

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Nieuwbouw op Groeneplaats hoger

Algemeen

Het college heeft besloten de procedure van wensen en bedenkingen te starten voor het afwijken van de bouwhoogte voor de bouwplannen op de Groeneplaats in Den Burg. Hierdoor kan de bouwhoogte 15 procent hoger uitvallen dan in het bestemmingsplan is vastgelegd.

Het gaat om de panden die gepland staan naast het Polderhuis. Voor de nieuwbouw op de Groeneplaats in Den Burg is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend. Deze aanvraag is in behandeling en uit de toetsing blijkt dat onder andere de maximale goot- en bouwhoogte wordt overschreden. In de bouwregels is een afwijkingsbevoegdheid opgenomen voor het hanteren van een bouwhoogte die 15 procent hoger is dan wat in het bestemmingsplan staat aangeven tot een maximum van 12,50 meter.

Toepassen van deze afwijkingsmogelijkheid is een bevoegdheid van het college. De gevraagde bouwhoogten, die variëren van 9,95 meter tot 11,14 meter passen binnen de afwijkingsbevoegdheid. De afwijking is stedenbouwkundig akkoord bevonden. De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit heeft in een preadvies het plan in hoofdlijnen goedgekeurd. De commissie was positief over de plannen en de kwaliteit ervan. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is bepaald dat het college de bevoegdheid voor afwijken van de bouwhoogte alleen kan toepassen nadat de wensen en bedenkingenprocedure is doorlopen. Daarom wordt dit plan ook aan de raad voorgelegd voor het kunnen geven van wensen en bedenkingen, voordat de omgevingsvergunning wordt verstrekt.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 15 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3