Logo texelsecourant.nl
Foto: Jaap Wiering

Zomeravondconcert in Den Burg

In de rooms-katholieke kerk in Den Burg vindt dinsdagavond (10 juli) vanaf 20:15 uur een zomeravondconcert plaats. Uitvoerenden zijn Susanna Veerman en Wim Does op orgel.

Sinds 2006 vormen Wim Does en Susanna Veerman een quatre-mains duo en houden zij zich bezig met het vertolken van vierhandig uitgegeven muziek op orgel en piano en eigen transcripties van symfonische orkestwerken. Jaarlijks geven zij vele quatre-mains concerten op orgel zowel in Nederland als daarbuiten.

Zo traden zij inmiddels op in prestigieuze zalen, musea en kathedralen als de International House of Music, Ilya Glazunov Art Gallery in Moskou, Legion of Honour in San Francisco, St. Sulpice en Notre-Dame in Parijs. Grote bekendheid hebben zij verworven met name in het buitenland met de in 2010 opgenomen quatre-mains cd in de majestueuze kathedraal van Orléans. In 2016 volgende opnieuw een quatre-mains cd, maar nu in samenwerking met de pianiste Mirsa Adami, met werken voor orgel en piano.

Het programma voor 10 juli bestaat uit luchtige en toegankelijke werken zoals La Primavera (Lente) uit de vier jaargetijden van Antonio Vivaldi, variaties op de bekende melodie Merck toch hoe sterck, concerto van J.S. Bach etc. Dit concert wordt van harte aanbevolen.

De toegang is gratis en na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het ontbreken van de kermis en het circus is een groot gemisReageren!