Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Helft herkansers OSG alsnog geslaagd

Onderwijs

Op de OSG in Den Burg hebben 26 leerlingen bij de herexamens alsnog hun diploma gehaald, bij 28 leerlingen is het niet gelukt.

Dat blijkt de uitslagen die de OSG vrijdagmiddag bekend heeft gemaakt. Dat betekent dat van de 257 eindexamenleerlingen nu 208 leerlingen zijn geslaagd en 49 leerlingen niet

Volgens de school zijn de resultaten, ten opzichte van het eerste tijdvak, aanmerkelijk verbeterd, maar helemaal tevreden is de OSG niet.

Na het eerste tijdvak hadden 182 leerlingen hun diploma, waren 21 leerlingen definitief gezakt en moesten 54 leerlingen herexamen doen.

Dat betekent dat van de groep van 54 leerlingen in totaal 28 leerlingen alsnog zijn gezakt. Er is een leerling die herexamen doet in het tijdvak waardoor de verhouding geslaagden/gezakten nog op 209 tegen 48 zou kunnen uitkomen.

Het fikse aantal gezakte leerlingen is met name zichtbaar op de mavo en de havo. Op de mavo hebben 16 leerlingen naast een diploma gegrepen. Op de havo hebben liefst 24 van de in totaal 89 havo-eindexamenleerlingen hun diploma niet gehaald.

De school heeft ook goed nieuws: vier leerlingen haalden cum laude hun eindexamen.

De OSG heeft laten weten te kunnen beginnen met een analyse van de eindexamens nu de definitieve resultaten er zijn. Die analyse was al aangekondigd toen de eerste resultaten bekend werden.

"We nemen daar diverse indicatoren in mee: verschillen in schoolexamen en centraal schriftelijk eindexamen, op- en afstroomgegevens, tevredenheidsonderzoek, absentie, reken- en taaltoetsen, advies van de basisschool, het programma van toetsing en afsluiting."

Na de analyse komt de OSG met een plan van aanpak. "Het resultaat moet zijn dat we volgend jaar aanmerkelijk beter scoren in alle afdelingen, maar vooral in de mavo en havo."
 

Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 uur geleden
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6
Storm op komst.
De Lezersfoto - Slecht weer op komst Algemeen 21 apr, 08:00
Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 20 apr, 12:30 7