Logo texelsecourant.nl
Zaterdag is het smullen geblazen bij het Keukencentrum.
Zaterdag is het smullen geblazen bij het Keukencentrum. (Foto: Evalien Weterings)

Texels rundvlees bij Keukencentrum

Keukencentrum Texel en de Vereniging van Texelse Zoogkoeienhouders slaan wederom de handen in één. Op zaterdag 16 juni wordt bij het Keukencentrum aan de Bernhardlaan van 12:00 uur tot 16:00 uur een gratis demodag gehouden.

Tijdens dit evenement wordt de hele dag Texels rundvlees bereid op de Big Green Egg. "Als donateur van de vereniging willen we graag weer een Big Green Egg demodag met als thema Texels Rundvlees organiseren. Er zijn diverse bestuursleden van de Vereniging Texelse Zoogkoeienhouders aanwezig om uitleg te geven over de verschillende stukken rundvlees. De Promotie van Texels Rundvlees is vooral bedoeld om de minder bekende stukken rundvlees onder de aandacht te brengen zoals diamanthaas, bavette, staartstuk en een andere bereiding van de sukade. Tijdens de demodag hebben we drie Big Green Egg Large in gebruik, zodat we op verschillende temperaturen kunnen bereiden. De heetste staat op 250 tot 300 graden Celsius, de middelste op 150 tot 160 graden en de laagste op 100 tot 120 graden Celsius. Op die lage temperatuur kun je vlees prachtig langzaam garen, nadat je hem op de hoogste temperatuur op een gietijzeren grillrooster kort hebt dichtgeschroeid. Hierdoor blijft het vlees sappig en mals", laat Marjet van der Vis weten. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en proeven.

Job Schepers
Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Ik maak mij zorgen over de kwaliteit van het onderwijs op de OSG:



Reageren!