Aanvoerder Daniël Bakker kopt bij een corner de bal weg uit de doelmond.
Aanvoerder Daniël Bakker kopt bij een corner de bal weg uit de doelmond. Foto: Louis Bakker

ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH verliest in Schoorl en degradeert

Algemeen

ZDH heeft zondag in Schoorl de nacompetitiewedstrijd tegen Duinrand S met 4-1 verloren en degradeert daardoor na een verblijf van twee jaar uit de vierde klasse.

Daarmee kwam een einde aan een moeilijk seizoen. Vorig jaar speelde ZDH zich ternauwernood veilig in de nacompetitie, maar daarna nam een handvol vaste krachten afscheid. De sterk verjongde selectie bleek een maatje te klein voor de vierde klasse, al lukte het nog wel om Vesdo voor te blijven en daarmee directe degradatie te ontlopen. Zondag wachtte een herkansing tegen Duinrand S, dat in de vijfde klasse A op de tweede plaats was geëindigd.

Coaches Ruud Wassenaar en Nico Kremer hadden ervoor gekozen alleen spelers op te stellen die ook volgend seizoen beschikbaar zijn. Dat betekende dat geen beroep werd gedaan op Lars Boogaard, Timo Westdorp en Tim Arends. Keeper Daniël Bakker, die het volgend seizoen als veldspeler gaat proberen, werd op het middenveld geposteerd. Zijn vervanger in doel was de jonge Tom Reijnders.

De keuze-elf had het lastig. Duinrand S bleek over een snelle voorhoede te beschikken. Bovendien was het op het kunstgras van Schoorl soms lastig timen. Toch speelde ZDH een zeer acceptabele eerste helft, waarin de beste kansen misschien wel voor de Hoornders waren. Zo kon een hard schot van Tom Bijl in de korte hoek nog net onschadelijk worden gemaakt, ging een kopbal van Bakker net over en had een halve omhaal van Mike de Bruijn een beter lot verdiend.

Een snelle achterstand, na een scherpe voorzet vanaf de vleugel, werd halverwege gerepareerd door Gijs de Graaf, die goed anticipeerde op een snelle inworp van Kees Lap en een slim steekpassje van Bijl. De Graaf omspeelde de keeper en rondde beheerst af. Helaas ontbrak het een paar minuten later aan de benodigde scherpte, waardoor het 2-1 werd. In het vervolg was het bij corners en vrije trappen spannend voor beide doelen, maar vielen tot de rust geen doelpunten meer. Reijnders onderscheidde zich nog een keer met een knappe redding.

Met Paul ter Steege als vervanger voor de geblesseerde rechtsback Willem Rommets ging ZDH na de thee enthousiast op jacht naar de gelijkmaker. De snelle 3-1 was een tegenvaller. Na een verre pass viel de bal achter de Hoornder verdediging, waarna de bal over de uitlopende Reijnders werd geschoten.

ZDH bleef de aanval zoeken en kreeg ook wel kansen, maar moest goed oppassen niet tegen een vierde tegentreffer aan te lopen. Een minuut of twintig voor het einde kwamen Vincent Koopman en Stef Kooger in de ploeg voor de moegestreden Koen Jansen en Daniël Bakker. Daarna werd het steeds moeilijker, al bleef ZDH werklust tonen. Vijf minuten voor tijd diende Duinrand S de genadeslag toe: 4-1.

The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2