Afbeelding
Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Stuur foto's van uw geslaagde kind

Onderwijs

De OSG in Den Burg kan volgende week, als de resultaten van de eindexamens bekend worden, géén namen geven van de leerlingen die geslaagd zijn. Dit als gevolg van de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Om de geslaagden toch de aandacht te geven die zij verdienen, spoort de redactie nu ouders aan om foto's in te sturen, zodat we gezamenlijk alsnog een prachtige pagina kunnen maken. Lees onder het aan het bericht hoe.  

Volgens rector Marcella Engbrenghof van de OSG is nog wel snel aan de ouders gevraagd of zij toestemming geven voor publicatie van de namen, maar dat verzoek leverde weinig reacties op. De school heeft volgens de nieuwe regelgeving formeel toestemming van de ouders nodig voor leerlingen onder de 18 jaar, dus de school kan de namen niet zomaar geven. Leerlingen boven de 18 moeten zelf toestemming geven. Volgens de rector worden de zaken omtrent de gegevensbescherming volgend schooljaar meteen aan het begin van het jaar aan de ouders voorgelegd, zodat daar de rest van het schooljaar duidelijkheid over is. Er deden dit jaar 262 leerlingen eindexamen op de OSG. Woensdag 13 juni wordt bekend wie geslaagd is, gezakt of eventueel herexamen moet doen. Op sociale media reageerden veel ouders teleurgesteld. Een groot aantal ouders had bovendien geen mail voorbij zien komen.

Foto's insturen

Het is natuurlijk mooi wanneer alle geslaagden op Texel straks met een foto in de Texelse Courant staan. Stuur een email naar de redactie met als titel 'geslaagd' en een een foto voorzien van naam en opleiding. Om de ouders (en geslaagden) wel ruim de kans te geven om een foto in te sturen, komen de geslaagden iets later in de krant dan de lezer van ons gewend is. Insturen van foto's kan tot woensdagochtend 20 juni om 10:00 uur. De foto's komen vrijdag de 22-ste in de Texelse Courant. Attendeer andere ouders ook vooral op deze mogelijkheid. 

Voor de leerlingen die een herexamen moeten doen. Niet getreurd, ook zij die in de herkansing slagen, krijgen de kans om met een foto in de krant te komen natuurlijk.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 6 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45