Kim Hoorweg.
Kim Hoorweg. Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Kim Hoorweg treedt op op SomPop 2018

Algemeen

Na Backgammon, Peer en Orange Skyline is de vierde artiest die op het 'Texels' Hoofdpodium staat tijdens SomPop 2018 bekend. Jazz-zangeres Kim Hoorweg zorgt met haar prachtige stem en muziek voor een bijzondere afwisseling in het programma.

Met het programmeren van Hoorweg heeft de organisatie weer een top act weten te strikken. Ze staat bekend om haar gevatte eigen nummers, haar heldere, warme en aangename klankkleur en charmante interpretaties van oude vergeten nummers.

Zelf omschrijft ze haar muziek als indie-jazz met een synth-touch. Ze werkte samen met topmuzikanten als Trijntje Oosterhuis, Gino Vannelli, Candy Dulfer, Chance Howard (Prince) en Benjamin Herman. Toen ze nog maar veertien was, tekende ze bij het Amerikaanse platenlabel Verve. Ze was vaak op de Nederlandse televisie, twee keer op het North Sea Jazz Festival, werkte met het beroemde Metropole Orkest en werd genomineerd voor de meest prestigieuze Nederlandse Muziekprijs: de Edison.

In maart bracht ze een gloednieuw album uit, Untouchable, met nummers die zij zelf geschreven heeft, samen met Raul Midón, bekend van zijn samenwerkingen met onder meer Stevie Wonder en Herbie Hancock. Midón, die haar band op Texel zal vergezellen, staat bekend als een geweldige songwriter, bekwame vocalist en gitaarvirtuoos.

Misschien op dit moment wel de beste gitarist van Nederland. Op haar nieuwe album werkt ze samen met de crème de la crème van de Nederlandse jazzscene: Anton Goudsmit, Niels Broos, Glenn Gaddum Jr. en Joost Kroon.

De hoofdact voor het 'Texels' Hoofdpodium hoopt de organisatie uiterlijk eind deze maand bekend te kunnen maken. "We zijn dichtbij, maar verplichtingen op Pink Pop en bijhorende contracten vertragen nog wat op dit moment." Op de website www.sompop.nl worden regelmatig nieuwe namen toegevoegd aan de drie podia die er dit jaar op het festival zijn. Dus wil je op de hoogte blijven, kijk dan daar.

SomPop 2018 wordt zaterdag 7 juli gehouden, begint om 12.00 uur en duurt tot middernacht.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 40 minuten geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 1 uur geleden 1
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45