Logo texelsecourant.nl

Te vroeg geboren zeehond gevonden

Op dinsdag 15 mei werd een dode zeehondenpup gemeld bij Ecomare. Het diertje lag bij de Volharding op de kant. Ecomare-medewerker Eric Willebrands ging erheen om hem op te halen en trof een helemaal gaaf zeehondje aan. Het diertje was te vroeg geboren en had daardoor nog een witte vacht met lange haren.

Het is nog vrij vroeg, maar in deze tijd van het jaar worden de jongen van de gewone zeehond geboren. Normaal gesproken hebben ze bij de geboorte een korte, stugge vacht. In de baarmoeder hebben ze wel een lange witte geboortevacht, maar in tegenstelling tot de grijze zeehonden verliezen ze deze voor de geboorte. Wordt een jong te vroeg geboren, dan kan hij de lange witte haren nog hebben.

Een paar dagen eerder was er ook al een premature zeehond gevonden. Een levende pup is nog niet gemeld, maar de geboortegolf onder de gewone zeehonden in de Waddenzee kan elk moment van start gaan. Vandaar ook de vorige week gelanceerde campagne van de zeehondencentra, met de oproep de zeehonden rust te gunnen.

Ecomare De Koog
Ecomare is het centrum voor wadden en Noordzee en een zeehonden- en zeevogelopvang op Texel.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De gemeenteraad moet instemmen met het autoluw maken van het centrum van Den Burg.Reageren!