Sportvereniging De Koog

De Koog verliest in Wieringerwerf

Vanwege het ontbreken van een handvol basiskrachten moest trainer Mario van der Hert qua opstelling afgelopen zondag improviseren,

Gelukkig kon zondagmiddag toch een elftal op de been worden gebracht. Mede dankzij een aantal bereidwillige tweede elftalspelers werd er afgetrapt in Wieringerwerf.

De Koog hield in de eerste helft de linies gesloten en zakte ver terug op eigen helft.
D.W.O.W. had veel de bal maar echt gevaarlijk werden ze niet.

De defensieve insteek van De Koog was voor de nummer drie van de competitie steeds een sta in de weg.

Alex Daalder zorgde na ongeveer een halfuur spelen voor het eerste schot op doel van D.W.O.W.

Na de thee hielden de eilanders lang stand tegen het aandringende spel van de thuisploeg.

Met ongeveer een uur spelen op de klok, kreeg keeper Eddy Witte een rode kaart. De Koger goalie zou hebben getrapt, waardoor De Koog ook nog een penalty tegen kreeg. De ietwat op appel fluitende scheids ging wel heel gemakkelijk voorbij aan een trap die Rick Bijpost vlak daarvoor ontving.

Stand-in keeper Daan Eelman pakte de strafschop en zorgde ervoor dat de stand op gelijke hoogte bleef.

De Koog kwam zelfs met tien man op voorsprong na een prachtige rush van Rik Bijpost. In de 70e minuut schoot de rappe voetbalpuber hard in de korte hoek: 1-0

Alex Daalder was nog dichtbij de 0-2 maar zijn keuze om zelf te schieten, viel niet bij iedereen in goede aarde. Robin Schoo stond helemaal vrij, maar Daalder schoot met prachtige uithaal de bal, jammerlijk tegen de lat.

Na de achterstand lieten de spelers van D.W.O.W. zich vervolgens niet van hun sportiefste kant zien. Zeuren tegen de scheids voor penalty's en kermend ten aarde gaan, in en rondom het strafschop gebied vielen hun ten deel.

De Koog kreeg toch de gelijkmaker om de oren nadat keeper Daan Eelman de bal niet klem kreeg en een speler van dichtbij kon binnen tikken: 1-1

Met nog een paar minuten op de klok kreeg het sterk verdedigende De Koog helaas nog een treffer tegen. Een als voorzet bedoelde bal, belandde buiten bereik van Daan Eelman in de verre hoek:2-1

Hoewel dit erg zuur was bleven de eilanders strijden voor een gelijkspel. De Koog kreeg in de laatste minuut nog een dot van een kans nadat Rick Bijpost een vrije doortocht had. De meehollende centrale verdediger trok Bijpost net voor het strafschop gebied naar de grond, waardoor hij het veld kon verlaten met een rode kaart. De vrije trap die volgde werd helaas hard in de muur geschoten, waardoor de kans verkeken was. Eindstand 2-1

"We speelden erg defensief vandaag, maar dat kon, met alle respect ook niet veel anders. Ja, dit is heel erg zuur. Deze kan weer in het rijtje; verliezen in de slotminuten. Maar we hebben geknokt als een team, en ben evengoed zeer trots en dankbaar op de jongens van het tweede die mee wilden doen. Ik weet dat het niet mag, maar de arbitrage vond ik vandaag ronduit slecht. Als je het als scheidsrechter dan niet goed ziet o.i.d., trek dan in ieder geval je eigen lijn en laat niet je oren hangen naar hard brullende spelers van de tegenstander. Dat gebeurde vandaag constant in het voordeel van D.W.O.W. en daar schijt ik gewoon harde peuken van."

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 8 minuten geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2