Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Sompop: PEER en Orange Skyline

Algemeen

De organisatie van SomPop 2018 heeft twee nieuwe bands voor de line up van het 'Texels' Main Stage bekendgemaakt. Zaterdag 7 juli zullen naast Backgammon ook PEER en Orange Skyline op het hoofdpodium staan.

PEER is een indie rockband uit Middelburg. De band stond al op menig groot festival, waaronder het Mood Indigo Festival in India. Verder stond de band al in Paradiso, op het International Pop Overthrow Festival in Liverpool, speelden ze twee keer op Concert at Sea en waren ze te gast bij De Wereld Draait Door. Overal waar ze komen ontvangen ze lovende kritieken. "Op het podium is de chemie tussen de vier bandleden bijna tastbaar", stelt de organisatie. Niet voor niets is de band uitgeroepen tot NPO 3FM KX Radio Talent. De website nieuweplaat.nl omschrijft de band als het Nederlandse antwoord op de Arctic Monkeys. Het blad Musicmaker gaat een stapje verder en zegt "Gooi een jonge Elvis Costello samen met Lucas Hamming en Greenday in een blender, voeg een eetlepel Vitamines toe en je krijgt PEER."

Orange Skyline

Orange Skyline uit Groningen is de derde band die voor het 'Texels' hoofdpodium geboekt is. Orange Skyline is te scharen onder de postpunk revival. Naast Oasis zijn bands als The Arctic Monkeys, The Libertines, The Kinks en The Strokes van grote invloed geweest op de jongens. De band heeft een Edison nominatie ontvangen, nummer 1 gestaan in de Indie Top 40 en het voorprogramma van Kensington en Kaiser Chiefs gespeeld. Ook Paradiso en Parkpop gingen los bij deze band die ook al een 3FM Megahit op zijn naam heeft. De band zegt zelf over hun muziek "We noemen onze muziek elektronische rock." SomPop zegt "Een herkenbaar en catchy geluid, dat direct overtuigt."

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 10 minuten geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 3 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 4 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 21 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2