Herbert de Geer op de 15-de
Herbert de Geer op de 15-de

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Heren Texel 1 nog niet zeker van handhaving in tweede klasse NGF

Sport

Uiteindelijk blijkt Heren 1 van Golfclub De Texelse tijdens de singles een maatje te klein voor Spaarnwoude 1 in de landelijke NGF competitie. Alleen tiener Hugo Groothuis is 's middags in staat zijn tegenstander de baas te blijven, de overige partijen worden allemaal verloren waardoor de eilanders met 6-12 het Texelse schip in gaan.

Het begint zondagochtend op de baan van de Amsterdamse Golfclub, ondanks de regen nog allemaal redelijk mooi. Captain Antoine Kersten en Hugo Groothuis verliezen weliswaar hun 18 holes foursomes met 4 om 3, maar Herbert de Geer en Gerbrand Zoetelief winnen wel. Met een mooie put voor par op de lastige par 4 16-de zorgt De Geer dat de Texelaars op voorsprong komen en dat zet, met nog twee holes te gaan, hun tegenstanders onder druk. Teveel druk. Ze verliezen ook 17 en de strijd is gestreden; 2/1 voor De Geer/Zoetelief .

Kevin van Zuilekom, normaal gesproken reserve, maar vooralsnog steevast opgesteld, speelt met invaller Alain Hirschler. Door zwak putten van hun tegenstanders overleven ze de eerste vier holes, maar komen dan op voorsprong. Die bouwen ze uit en winnen vervolgens makkelijk met 5/4. Tussenstand 4-2.

Als Texel 1 vandaag wint, is het verzekerd van handhaving in de tweede klasse, maar bij verlies zal de laatste wedstrijd tegen Heemskerkse 1 de scherprechter zijn. De Texelaars weten dus wat ze 's middags te doen staat: nog zes punten binnenhalen.

Jammer genoeg kunnen de eilanders in de 18 holes singles geen vuist maken. Kersten (1 down), de Geer (2/1) verliezen nipt van min of meer gelijkwaardige tegenstanders. En Van Zuilekom komt mopperend binnen omdat hij, na een iets te zachte put, op een paar centimeter na net niet gelijk heeft gespeeld; 1 down.

Groothuis zit dan al rustig aan een colaatje. Hij heeft zijn tegenstander met 6 om 5 van de baan geslagen. Zoals gezegd, de enige overwinning. Hirschler gaat in de kou, constante regen en toenemende wind met 7/6 ten onder en ook Zoetelief, net herstelt van een ribblessure, komt spelritme te kort en verliest met 3/2.

Aanstaande zondag zal Heren 1 tegen Heemskerkse 1 vol aan de bak moeten. Hopelijk zijn zowel Laurens Groothuis als Menno Schuijl hersteld van hun rugproblemen, is Jordy Schuijl (stageverplichtingen) ook weer beschikbaar en kan Captain Kersten zijn sterkste team opstellen.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 12 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 15 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 19 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00