Logo texelsecourant.nl
Foto: Glasvezelnetwerk Texel

Aanleg glasvezelnetwerk buitengebied in volle gang

Kabeltex heeft afgelopen maanden een flink deel van het glasvezelnetwerk in het buitengebied aangelegd.

Met een aantal graafploegen worden in een hoog tempo de kabels in de grond aangebracht. Op de Bakkenweg, Van der Sterweg, een deel van de Rozendijk en Ruigedijk zijn de werkzaamheden voltooid en maken de bewoners en bedrijven reeds gebruik van het netwerk. Binnenkort kunnen ook de adressen langs de Hoofdweg, Oorsprongweg, Stuifweg, Hollandseweg en Postweg worden aangesloten. Dit zelfde geldt voor de aanmeldingen aan de Hoornderweg, Pelikaanweg en een deel van de Pontweg die ook op korte termijn gebruik kunnen maken van een snelle internetverbinding. De bewoners van bovenstaande wegen die zich nog niet hebben aangemeld, ontvangen van Kabeltex een brief waarin wordt aangekondigd dat ook zij zich alsnog kunnen aansluiten op het netwerk.

Vervolgens zijn door Kabeltex de voorbereidingen getroffen om in Spang, Laagwaalderweg en Zaandammerdijk de werkzaamheden op te starten.

Bewoners in het buitengebied kunnen zich nog steeds aanmelden voor aansluiting op het glasvezelnetwerk. De eerste stap wordt gezet door naar www.glasvezeltexel.nl te gaan en de postcodecheck uit te voeren. Een ieder wiens adres in aanmerking komt voor een aansluiting, kan zich daarna direct aanmelden door het formulier in te vullen of door rechtstreeks contact op te nemen met Kabeltex.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ga speulen met Ouwe Sunderklaas:Reageren!