Burgemeester Uitdehaag speldt Rita Dogger haar lintje op.
Burgemeester Uitdehaag speldt Rita Dogger haar lintje op. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Lintjes voor Rita Dogger, Hans Westdorp en Hank Witte

Algemeen

Rita Dogger, Hans Westdorp en Hank Witte hebben vanmorgen een koninklijke onderscheiding ontvangen

De drie zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Rita kreeg de Koninklijke onderscheiding voor haar inzet bij AV Texel (sinds 1981), Smash'68 en Tevoko (sinds 1982), de dorpscommissie van Den Burg (sinds 2014), het hospice (sinds 2015) en Vluchtelingenwerk (2009-2015). Bij de atletiek werkt ze onder meer mee aan de organisatie van hardloopwedstrijden, is ze jurylid en verkoopt ze jaarlijks de kerststukjes. Rita is verder mede-organisator van het Buitentoernooi van Tevoko. Bij de dorpscommissie begon ze als vertegenwoordiger sport en inmiddels is ze secretaris. Bij het hospice is ze gastvrouw en bij Vluchtelingenwerk werkte ze mee aan de taalklas voor vluchtelingen.

Hans Westdorp


Hans Westdorp uit Eierland is sinds 1991 actief als secretaris/penningmeester en interim-voorzitter bij Sportvereniging De Cocksdorp (SVC). Daarbij weet hij - als er wat is - als 'bruggenbouwer' voor alle partijen altijd wel oplossingen te vinden. Hij werkt ook motiverend naar anderen toe. Van 2004 tot 2015 was hij bestuurslid en penningmeester van de dorpscommissie van De Cocksdorp en Eierland. "Een actief bestuurslid met veel inbreng over maatschappelijke en ondernemerszaken in het dorp. Altijd bereikbaar voor vragen en advies." Sinds 2011 is hij ook nauw betrokken bij de Texelrunners die jaarlijks meedoen aan de Roparun van Parijs naar Rotterdam.

Hank Witte


Hank Witte uit Den Burg is sinds 1972 actief bij de Texelse Boys en later Texel'94. Hij was scheidsrechter, bestuurslid, wedstrijdsecretaris en planner van wedstrijden. Hij was betrokken bij de fusie in 1994, initiatiefnemer van het Pinkstertoernooi en lid van de bouwcommissie van twee kantines. Hij zorgde ook mee voor het onderhoud. Sinds 1985 is hij ook actief bij de Vereniging Clubvrienden van Texel'94. Van 1976 tot 2015 was Hank bochtcommissaris bij de autocross van de MAB en zorgde hij tijdens de wedstrijden voor de veiligheid van de toeschouwers. Sinds 2007 is Hank bij Texels Welzijn bezorger van de warme maaltijd van Tafeltje-Dekje en geeft hij rondleidingen bij museum Waelstee (voorheen het Cultuurhistorisch Museum) in De Waal. Burgemeester Uitdehaag prees iedereen voor alle inzet voor de Texelse samenleving.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2