Heren Senioren 1 van Golfclub De Texelse met op de voorgrond Anton Kalusche van De Smulpot
Heren Senioren 1 van Golfclub De Texelse met op de voorgrond Anton Kalusche van De Smulpot

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Heren senioren 1 Golfclub De Texelse promoveert naar tweede klasse

Sport

Zonder zelf te spelen is het Heren Senioren 1 team van Golfclub De Texelse afgelopen vrijdag poulewinnaar geworden in de 3de klasse van de landelijke NGF competitie.

De Texelse heren zijn nu twee opeenvolgende jaren poulewinnaar geworden en promoveren naar de 2de klasse. Golf Professional Jan van Wijk heeft afgelopen jaar het team weer getraind - er is vooral geoefend op het korte spel - en dat heeft zijn vruchten afgeworpen voor het door Hotel restaurant De Smulpot gesponsorde golfteam.

Het eerste senioren team is vrijdag gastheer op De Texelse golfbaan, speelt dus zelf niet, en kijkt met bijzondere belangstelling toe hoe hun tegenstanders het er vanaf brengen. Gelukkig verliest de belangrijkste concurrent de Kennemer 6 uit Zandvoort met 6-12 van het team Nieuwe Diep 1 uit Den Helder en daarmee is Heren senioren 1 van Golfclub De Texelse niet meer te achterhalen.

Het is bijzonder dat na 3 speeldagen een team al kampioen is. Op vrijdag 11 mei wordt bij De Zaanse Golfclub in Wijdewormer de laatste ronde gespeeld en dat wordt voor De Kennemer 6, Nieuwediep 1 en Dirkshorn 1 nog een spannende dag want zij kunnen nog degraderen. En de Texelse senioren spelen een belangrijke rol, want er moet gegolfd tegen De Kennemer 6.

Hoe het volgend seizoen verder moet, zal na de competitie worden besproken. "Duidelijk is wel dat het team versterkt moet worden wil het een rol van betekenis spelen in de 2de klasse", aldus teamcaptain Wil Homan. "We zijn 12 jaar geleden in de vijfde klasse als vriendenteam begonnen en de vraag is of dat nu zo moet blijven of dat we een andere richting op moeten gaan. Wat willen we bereiken? Ook moeten we in gesprek met onze sponsor Anton Kalusche van De Smulpot in Den Burg om te kijken wat voor ideeën hij heeft." Een ding is zeker bij Heren senioren 1, er zal in ieder geval een nieuwe captain 'aan het roer staan', want Wil Homan stopt na zes jaar als captain.

De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 11 uur geleden
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 14 uur geleden
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 apr, 17:15 8
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 15 apr, 10:30
Afbeelding
medewerker planning gezocht 15 apr, 10:00
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15