Backgammon
Backgammon Foto: Backgammon

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

SomPop in nieuw jasje

Cultuur

De eerste band in de line-up van SomPop 2018 is bekend. Het festival, dat tot vorig jaar nog Sommeltjespop heette, wordt dit jaar op zaterdag 7 juli gehouden. Het festival begint om 12:00 uur en duurt zoals gebruikelijk tot middernacht.

De eerste band die is geboekt en bevestigd is de band Backgammon. "Ontstaan vanuit de bossen in Ermelo, is Backgammon nu klaar voor 2018 met een luider, vuiler en vooral energieker geluid dan ooit. Bereid je voor om weggeblazen te worden", stelt de website van Podiuminfo. "Niet alleen was Backgammon één van de meest geboekte bands van de Popronde, daarna scoorden ze zelfs een internationale platendeal. Deze tour door hun thuisland wil je niet missen!" Hun huidige album is uitgebracht in acht landen, waaronder de VS en Engeland. Op het album zijn duidelijk de invloeden te horen van Tom Petty, Neil Young en Oasis.

De rest van de line-up wordt op dit moment geformeerd. Zodra er nieuwe namen bekend zijn zal dit worden gepubliceerd op de nieuwe website van het festival www.sompop.nl en sociale media. De organisatie laat weten dat het niveau van de benaderde bands dit jaar uitzonderlijk hoog is en dat ze bezig is met een band die dit jaar ook op Pinkpop staat. Voor het hoofdpodium staan dit jaar zes optredens gepland.

Verlaagd in prijs

Het festival is dit jaar voor iedereen tot en met 17 jaar gratis en voor bezoekers van 18 jaar en ouder is de entree slechts € 5,-. Dus nog geen Euro per hoofd act! Er is dit jaar geen voorverkoop. Kaarten zijn alleen aan de poort verkrijgbaar. Op deze manier bespaart de organisatie de bezoekers onnodige reserveringskosten van € 2,50 per kaartje.

Sponsors

Een belangrijke reden voor de flinke prijsverlaging, in 2017 €15,- aan de poort nu €5,-, is de sponsoring van het hoofdpodium door de Texelse bierbrouwerij en de steun van Paal 17 en De Pelikaan.

Drie podia

Het festival kent dit jaar drie podia van verschillend formaat en met ieder een eigen invulling. Het 'Texels' Hoofdpodium en het 'Waal 17' strandpodium van de 2017 editie zijn, zij het in andere vorm, weer terug en er is dit jaar een klein café podium. De indeling en aankleding van het veld zijn in de vertrouwde handen van de mannen die in het verleden verantwoordelijk waren voor het Skuumkoppecafé op het festival. Grote bands op het hoofdpodium, dansen op het strand en verrassingen in het café. "Het belooft een geweldige dag en avond te worden", laat de organisatie weten.

Gezocht

"Draag jij SomPop een warm hart toe? De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers voor het festival en voor de opbouw. Ook zoekt SomPop nog sponsors", vertelt de organisatie.

Wie mee wil helpen of wil sponsoren en zodoende mee kan naar de VIP-avond mag zich melden door een mail te sturen naar sompoptexel@gmail.com dan neemt de organisatie zo spoedig mogelijk contact op.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2