Babs de Haan 2de bij provinciaal kampioenschap.
Babs de Haan 2de bij provinciaal kampioenschap.

Texelse Turnsters gaan het land in

Algemeen

Afgelopen weekend vonden zowel in Wervershoof als in Leek turnwedstrijden plaats waar Texelse turnsters aan deelnamen. In Wervershoof ging het om het provinciaal kampioenschap en een plaatsing voor het district kampioenschap wat eind mei gehouden zal worden in Amersfoort en in Leek ging het om de plaatsing voor het NK in de tweede divisie.

Mayra Daalder uitkomend voor GV Opmeer, kampt met een stevige voetblessure en kon zich in Leek niet naar het podium turnen. Wel slaagde zij erin een ticket voor de NK in  Tilburg binnen te halen. De uitgangswaarden van haar oefeningen voldeden aan alle eisen maar de voet speelde dermate op dat een goede afwerking vooral op vloer en bij alle landingen teveel punten aftrek opleverde.

In Wervershoof kwamen drie turnsters van Texel in de arena. Dionne Daalder van GOS Oudeschild mocht de spits afbijten maar beet bij het eerste toestel balk tot tweemaal toe in het stof. Wat volgde was een inhaalwedstrijd. Op vloer kreeg ze de handen van het publiek op elkaar en kon ze een tweede plaats op dit toestel bijschrijven. Sprong en brug waren net niet voldoende om het grote gat te dichten en de 23e plaats was onvoldoende om verder door te gaan naar het districtskampioenschap.

Beter verging het Senior Babs de Haan van GV Texel in de 4e divisie en Danielle Polderman in de 5e divisie uitkomend voor GOS Oudeschild.

Babs maakte er net als Dionne ook een inhaalwedstrijd van. Na een stevige mislukking op de brug konden publiek en tegenstandsters kijken naar een ontketende Babs. Een geweldige balk oefening en een slimme vloeroefening met twee zware series brachten Babs in stelling voor een laatste uihaal op sprong.

Vaak heeft Babs teveel energie in haar sprong zitten, maar ditmaal wist ze het goed te doseren waardoor ook de landingen vrij stabiel konden worden uitgevoerd. Naast de hoogste score op balk kon ze hiermee ook de hoogste score op sprong noteren. Overall werd Babs tweede in een groot en sterk deelnemersveld.

Danielle die naast Oudeschild ook in Leek veel trainingswerk verzet turnde een stabiele wedstrijd en liet daarmee zien een stevige basis te hebben om volgend jaar misschien wel te promoveren naar de vierde divisie. Haar 8e plaats was meer dan voldoende om straks in Amersfoort de puntje op de i te mogen zetten.

Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 11 uur geleden 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 14 uur geleden 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 14 uur geleden
De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 16 apr, 14:10
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 16 apr, 10:30
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 apr, 17:15 8
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 15 apr, 10:30